Волинь Новини

У Луцьку чоловік погрожував з’їсти суддю

У Луцькому міськрайонному суді розглядали справу волинянина, який, за даними слідства, погрожував головуючому судді. За нероздумливі вчинки чоловік ще раз постав перед Фемідою.

Читайте також: Волинянка стала фіналісткою Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2024»

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Я про тебе знаю більше, ніж ти думаєш», «Я тебе з’їм» – саме такі висловлювання прозвучали від обвинуваченого до судді Любешівського районного суду під час судового засідання. Озвучене не залишилося без уваги та було розцінене, як реальна погроза. Тож щодо обвинуваченого відкрили ще одне кримінальне провадження.

Як зазначається в матеріалах справи, чоловік, перебуваючи в залі суду по відеозвязку, із власних неприязних відносин до судді звинуватив останню в хабарництві та пригрозив розправою.

«У присутності учасників судового процесу, діючи умисно на грунті особистих неприязних відносин, висловив погрозу насильства та знищення майна в адресу судді Гладич Наталії Іванівни. Супроводжуючи це ненормативною лексикою, довів погрозу насильством до відома судді через виконання нею діяльності, пов’язаної зі здійсненням правосуддя», – зачитав обвинувачення прокурор Юрій Леськів.

Як пояснив у залі суду захисник, його підзахисний мав на увазі, що після відбування терміну буде розбиратися із суддею в межах закону.

«У судовому засіданні обвинувачений пояснив, що не мав на меті здійснювати будь-яке фізичне насильство стосовно судді Гладич. Він сказав, що з’їсть її, маючи на увазі, що коли вийде на волю, буде звертатися до відповідних органів та виведе її на чисту воду за те, що вона брала хабарі. Інших показів, які б свідчили, що якимось чином погрожував потерпілій фізичною розправою у матеріалах справи немає», – зауважив захисник.

Сам же обвинувачений пояснив свій вчинок: «Ця людина, виявляється, – хабарниця. Вона багато зла зробила людям, судила не по закону. Я їй не погрожував. Я просто їй сказав, що буде відповідати за свої поступки, коли я вийду. Буде відповідати перед законом. А погрожувати їй – я не погрожував».

Заслухавши всі сторони, суддя виніс вирок – два роки позбавлення волі. Враховуючи, що обвинувачений уже відбуває покарання за низку кримінальних правопорушень, де фігурують зґвалтування, розбій, погрози працівникам правоохоронних органів, то загальний термін ув’язнення склав 15 років.

Читайте також наші новини у Facebook