Волинь Новини

Волинянка стала фіналісткою Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2024»

З 12 по 18 травня відбувся фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2024». Цьогоріч змагання проходило в чотирьох номінаціях: «Географія», «Образотворче мистецтво», «Українська мова та література», «Фізика». Учителька з Волині Оксана Іванівна Котлярчук увійшла до 12-ки кращих педагогів географії України. Жінка майже три десятиліття викладає цей предмет у Луцькому ліцеї № 2.

Про це інформує ОВА.

Її головна педагогічна ідея: «Вірю в дитину! Вірю в себе! Вірю в результат!». Адже саме терпіння, турбота, оптимізм та віра творять з дитини «ЛЮДИНУ»!

Пані Оксани переконана, що дуже важливо, аби вихованці знайшли себе у бурхливому морі сучасного життя та змогли самореалізуватися. Тож проводить різноманітні уроки: за типом та структурою, організаційними принципами, формами та методами роботи. Та їх об’єднує спільна мета – навчання через діяльність на основі власного життєвого досвіду.

Окрім того, Оксана Котлярчук ось уже 10 років у тісній співпраці з вчителями географії міста Луцька і видавництвом «Дім книги» бере участь у створенні практикумів із географії, які мають гриф Міністерства освіти і науки України.

Що ж стосується конкурсу «Учитель року», то до участі у ньому підштовхнули дорослі доньки:

«Розвивайся, досягай нових вершин, виходь із зони комфорту! Коли, як не зараз…», – стверджували дівчата.

Тож жінка ризикнула і не даремно.

 

 

Слід зазначити, що конкурс «Учитель року» проводять у два тури. За результатами першого, з кожної області обирають 25 найкращих учителів-предметників, які й продовжують змагання. Другий тур конкурсу складається з відбіркового та фінального етапів.

В рамках конкурсних випробувань з географії онлайн відбулися тестування, майстерка та практична робота. Потому обирали 12 найкращих педагогів, які й змагалися за головний титул «Учитель року-2024».

«Коли я прийшла у фінальний тур, то побачила дуже молодих та амбітних людей. Тобто я була найстаршою. Не можу сказати, що мені було не комфортно. Навпаки, мене це потішило. Адже молоді та амбітні люди приходять на зміну зрілому поколінню, – розповідає педагогиня. – По великому рахунку, це була справжня битва енергій! Вони хотіли перемогти. А я, власне, хотіла перемогти саму себе, свої внутрішні комплекси, страхи та невпевненість. Я розуміла, що досвід не завжди спрацьовує. Важливо подивитися на себе зі сторони і побачити свої недоліки та переваги».

Фінал конкурсу «Учитель року-2024» з географії відбувся у Тернополі, де проводили дослідження та урок. За словами Оксани Котлярчук, їй випала тема «Людина і гідросфера» у 6 класі. На підготовку до уроку у кожного конкурсанта було лише 20 годин.

«Уроки ми давали в 16 школі міста Тернополя. Дітки там дуже привітні. Вони були для мене, наче свої. Чесно кажучи, коли я проводила урок, то не бачила журі та їхніх емоцій. Я працювала з дітьми. Зібралася і провела урок, – пригадує Оксана Іванівна, – Емоційно мені було дуже важко. Але коли урок закінчився, я відпустила ситуацію. Далі ми просто насолоджувалися спілкуванням з колегами, бо всі вже видихнули. А після нагородження всі роз’їхалися додому».

На переконання пані Оксани, по натурі вона колективний гравець. І за її особистим успіхом стоїть робота усього педагогічного колективу Луцького ліцею № 2.

 

 

«Колектив, в якому я працюю – це унікальні люди. Всі вони мені дуже допомагали та підтримували. Це мій надійний тил і підтримка! Особлива їм подяка», – додає Оксана Іванівна.

Також учителька мріє разом із своїми учнями побувати у кожному куточку рідної землі після нашої Перемоги!

Читайте також наші новини у Facebook