Читайте також: У гості до бійців 100 омбр завітали представники Волинського національного університету (Фото)

Гривня продовжить дешевшати цього тижня, але не так швидко, як до цього. Національний банк України призупинить девальвацію гривні щойно почнеться інфляційний бум.

Експерти вважають, що курс долара не буде ні по 42 гривні, ні навіть 41,50. При цьому член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин нагадав, що у НБУ є два фактори, що впливають на офіційний курс валюти, зокрема інфляція.

“З одного боку – наше Міністерство фінансів, яке бажає якомога дорожче продати долари, що надійшли у вигляді фінансової допомоги, з іншого – показники інфляції. Що дорожчий долар, то вища інфляція. Наразі інфляція низька, трохи більше 3% річних. Ще тиждень долар дорожчатиме, але щойно почнеться інфляційний бум, Нацбанк одразу призупинить зростання курсу оціночно на рівні 40,7 грн/долар”, – вважає експерт.

Зі свого боку фінансовий аналітик Андрій Шевчишин зазначив, що падіння гривні продовжиться, адже держбюджету необхідні додаткові кошти.

“Але не виключаю, що на поточному тижні Нацбанк може показово зупинити, а то й дещо знизити курс долара, мовляв, усе під контролем”, – зазначив аналітик.

Водночас президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко вважає, що курс долара зростає, бо на міжбанку не вщухає попит на валюту з боку компаній-нерезидентів, яким більш ніж на два роки “заморозили” виплату дивідендів акціонерам.

“Цього тижня нових рекордів готівкового курсу не очікується. Через два-три тижні попит спаде, а курс долара піде вниз, утім, нижче 40 гривень за долар не опуститься”, – підсумував Охріменко.

Читайте також наші новини у Facebook