Волинь Новини

Які статки оприлюднив у декларації директор «Волиньприродресурс»

Окрім заробітної плати від комунального підприємства він отримав 3,68 мільйона гривень доходу від підприємства «Надровидобування», якому здає в оренду завод по переробці бурштину

Електронну декларацію про майно та доходи за 2023 рік Анатолій Капустюк подав 24 березня 2024 року, а 21 квітня оприлюднив виправлений документ.

Про це пише Сила Правди.

У декларації Анатолій Капустюк зазначив Лілію Вікол, з якою він спільно проживає, а також синів Миколу Вікола та Анатолія Капустюка і доньку Анастасію Капустюк.

З нерухомості Анатолій Капустюк володіє двома квартирами у столиці площею 134,6 та 46,1 квадратних метра. Він має також три гектари землі у селі Прилісне Камінь-Каширського району, розташовану там адміністративну будівлю на 93 квадрати та завод по збагаченню і переробці бурштину площею 1665,4 квадратних метра. Ще у Прилісному розташована каналізаційна насосна станція на 24,1 квадрата, яка теж належить Анатолію Капустюку. У декларації вказаний й дім у Струмівці біля Луцька площею 451 квадрат, який родина з квітня 2022 року орендує у Інни Чернишевої.

Серед транспортних засобів Анатолій Капустюк задекларував дві власні автівки. Перша – Mercedes-Benz GL 550 2013 року випуску, вартість якої складає 1,62 мільйона гривень. Її власником директор комунального підприємства став у 2017 році. Другу автівку – Mercedes-Benz GLS 400 2018 року випуску – Анатолій Капустюк придбав у 2023 році за 1,33 мільйона гривень.

Сукупний дохід Анатолія Капустюка у минулому році склав 4,51 мільйона гривень. Левова частка цих надходжень – від ТОВ «Надровидобування». Капустюк отримав від підприємства 2,88 мільйона гривень за надання майна в оренду та додатково 800 тисяч гривень – за договором про відступлення права вимоги. Від КП «Волиньприродресурс» він отримав 737,7 тисячі гривень заробітної плати, що в середньому складало 61,4 тисячі гривень на місяць. Також у комунальному підприємстві йому нарахували 62,8 тисячі гривень матеріальної допомоги на оздоровлення. Окрім того, Анатолій Капустюк одержав 9,2 тисячі гривень банківських процентів та 25,1 тисячі гривень пенсії.

Серед грошових заощаджень Анатолія Капустюка – п’ять тисяч євро, 270 тисяч доларів та 1,54 мільйона гривень. Члени його родини торік доходів та грошових збережень офіційно не мали.

У декларації за 2023 рік директор КП «Волиньприродресурс» також зазначив, що є власником столичної фірми «ФСБ-Охорона» та товариства з обмеженою відповідальністю «Амбер-Інвест» у Луцьку зі статутними фондами у 50 тисяч гривень та 10 мільйонів гривень відповідно. Також Анатолій Капустюк вказав, що є співвласником ТОВ «Юридична фірма «Правда» (50%) у Києві.

Ще він є засновником благодійної організації «Відродження України», а також співзасновником громадських організацій «Правда», «Інформаційне агентство «Правда» та «Центр військово-патріотичної підготовки «Каскад-15». Капустюк вказується й керівником громадської спілки «Центр безоплатної правової допомоги».

Анатолій Капустюк з березня 2017 року обіймав посаду заступника директора КП «Волиньприродресурс». У лютому 2021 року за рішенням Волинської обласної ради його призначили директором комунального підприємства, яке займається видобуванням бурштину, торфу та комплексних мідних руд. Коли Капустюка призначали на цю посаду, він публічно підтвердив, що завод по переробці бурштину, розташований у с. Прилісне, належить саме йому як фізичній особі і він його здає в оренду приватній компанії – ТОВ «Надровидобування». Водночас це підприємство копає бурштин як генпідрядник комунального підприємства «Волиньприродресурс».

«По заводу, який знаходиться в с. Прилісне. Його орендує генпідрядник, що проводить роботи на підставі договору з КП «Волиньприродресурс». Підприємство зареєстроване в Маневичах. Власником є я, як фізична особа. Конфлікту інтересів немає, бо завод здається в оренду не комунальному підприємству, а генпідряднику. І він може змінити приміщення, але завод достатньо добре обладнаний, як ви мали нагоду переконатися у День депутата. Там забезпечені всі заходи безпеки. Є промислові лінії для промивання і зараз готуються потужності для обробки бурштину», – заявив у день призначення Анатолій Капустюк.

Читайте також наші новини у Facebook