Волинь Новини

За невиконання батьківських обов’язків притягнули до відповідальності 300 волинян

Від початку 2024 року в області за невиконання батьківських обов’язків щодо виховання своїх дітей до адміністративної відповідальності притягнено майже 300 батьків, або людей, які їх заміняють.

Читайте також: На Волині за 225 тисяч доларів продають приміщення медичного коледжу

Про це розповіла Суспільному начальниця сектору ювенальної превенції управління превентивної діяльності нацполіції Волині Інна Остапович.

З її слів, покарання за такі дії – попередження, або штраф у розмірі 850 гривень, якщо правопорушення здійснено вперше, за повторні дії – 3 600 гривень.

Від початку 2024 року в області зареєстровано майже 360 дітей, які постраждали від домашнього насильства.

“Тобто там, де діти або були присутні, де батьки здійснювали домашнє насильство, відбулося домашнє насильство, або діти саме відносно них. Дитина, яка чує крики, яка бачить це домашнє насильство. Це діти, яких і доводять до стану самогубства”, —каже Інна Остапович.

З її слів, станом на 1 червня в області є одна дитина, яка покінчила життя самогубством, і восьмеро дітей, які наносили собі різні тілесні ушкодження, або випивали, таблетоване отруєння.

Щодо булінгу, каже Інна Остапович, то на обліку перебуває четверо дітей, які здійснили булінг відносно чотирьох своїх однокласників в школі.

Найбільше, зі слів начальниці сектору ювенальної превенції управління превентивної діяльності нацполіції Волині, діти в Україні страждають через війну, бо не живуть в мирній країні.

Читайте також наші новини у Facebook