Новини

Кому не треба оновлювати дані в ТЦК: список

З 18 травня 2024 року набув чинності закон про мобілізацію, згідно з яким усі військовозобов’язані мають протягом 60 днів оновити свої особисті дані в ТЦК або в інший зручний спосіб. Але з цієї норми є винятки. Розповідаємо, кому не треба оновлювати дані в ТЦК і чому.

Читайте також: В Україні стрімко росте долар: яким буде курс валют у перший тиждень літа

Згідно із законодавством, до числа тих, кому потрібно оновлювати дані в ТЦК, входять усі військовозобов’язані чоловіки від 18 до 60 років, призовники і резервісти, ті, хто заброньований, має відстрочку і жінки-військовозобов’язані, – пише Уніан.

За новим законом актуалізувати інформацію про себе потрібно до 16 липня 2024 року. Але це правило стосується не всіх – назвемо тих, кому не потрібно йти до ТЦК, щоб оновити дані.

Хто може не оновлювати дані в ТЦК:

  • чоловіки, яким немає 18 років і чоловіки, яким виповнилося 60 років;
  • жінки, які не перебувають на військовому обліку;
  • чоловіки віком від 18 до 60 років, якщо вони більше офіційно не є громадянами України;
  • чоловіки віком від 18 до 60 років, якщо вони виключені з військового обліку;
  • військовослужбовці.

У тих, хто виключений з військового обліку – сюди входять ті, хто досяг віку 60 років, визнаний ЛКК непридатним до служби, не є громадянином України, – має бути відмітка про це у військовому квитку. Якщо відмітки з якоїсь причини немає або немає самого облікового документа, тоді все ж таки потрібно буде навідатися до місцевого ТЦК.

Що стосується військовослужбовців, то їм оновлювати дані не потрібно, оскільки вони не стоять на військовому обліку. Але якщо раптом у застосунку Резерв+ військовослужбовець виявив про себе іншу інформацію, то йому або родичам потрібно буде також звернутися до ТЦК, щоб виправити помилку.

Чи потрібно студентам оновлювати дані в ТЦК? Так, з 18 до 25 років студент-чоловік вважається призовником і має стояти на військовому обліку.

Читайте також наші новини у Facebook