Волинь Новини

Як в одному із сіл біля Луцька роздавали повістки (Відео)

Нині на Волині військовослужбовці ТЦК та СП активно проводять оповіщення у містах та селах, адже в області у розшуку понад 10 тисяч людей, які за 2 роки так і не зʼявилися до ТЦК або проігнорували повістку, – пише ВСН.

Читайте також: Вандали пошкодили годинник за 85 тисяч у центрі Нововолинська (Фото)

Дружина нервує, чоловік каже – якщо згодиться війську, піде служити. 31-річному Віталію щойно виписали запрошення до ТЦК для оновлення даних. Оповіщення військовослужбовці ТЦК та СП спільно з поліцією проводять в одному із сіл біля Луцька. Про це розповіли у випуску Факти ICTV.

«Необхідно мати при собі військово-облікові документи з оновленими даними і раніше це було обовʼязково, але не знаю, чи суспільство, чи соцмережі так налаштували – відношення людей до ТЦК було досить негативне, люди не хотіли, боялися можливо, то майже не зʼявлялися», – каже військовослужбовець Волинського ТУК та СП Олександр Хомич. 

В одного з водіїв не було документів з собою, інформацію про нього уточнюють спочатку телефоном, потім виписують повістку.

На оповіщення чоловіки реагують по-різному. Олександр, який до війни був столяром, а нині теж у війську, переконує: армії треба нині працівники різних спеціальностей.

«Я теж не військовий, а вже третій рік військовий. Йде війна в країні, потрібно захищати свою землю».

Як кажуть військові, найкраще йти до ТЦК, втім, який би спосіб не обрали, на це у військовозобовʼязаних є 60 днів, інакше треба платити штраф від 17 до 25 тисяч гривень.

Читайте також наші новини у Facebook