Волинь Новини

Волиняни сплатили понад 80 мільйонів гривень податку на нерухомість

Власники нерухомості, що підлягає оподаткуванню, з початку року сплатили до місцевих бюджетів Волині понад 80 мільйонів гривень податку.

Читайте також: У центрі Луцька продають мініготель (Фото)

Про це повідомили у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Нині надходження громад Волині від оподаткування нерухомості, якою володіють юридичні та фізичні особи, на 37 відсотків перевищують минулорічні показники.

У податковій службі наголошують, що сплачені майнові податки зараховуються винятково до бюджету громади, на території якої знаходиться об’єкт оподаткування. Згодом ці кошти спрямовують на підтримання у належному стані об’єктів критичної інфраструктури, фінансування соціальної сфери та потреб оборони.

Довідково: Система нарахування податку на нерухомість змушує платити однаково і тих, хто володіє елітним маєтком, і тих, хто має старий великий будинок з великою площею (понад 60 квадратів – для квартири та 120 квадратів – для будинку). Виняток – якщо житло перебуває в окупації чи в зоні бойових дій.

Більшість міст залишила встановлений максимум в 1,5% мінімалки. Податок платиться 2024-го за 2023-й, тож враховують ту мінімалку, яка була станом на січень минулого року, – 6700 гривень.

Читайте також наші новини у Facebook