Волинь Новини

Лісові ресурси поповнили бюджети Волині майже на 50 мільйонів гривень

Упродовж січня-квітня 2024 року користувачі лісових ресурсів на Волині перерахували до бюджетів різних рівнів майже 49,4 мільйона гривень ренти за спеціальне використання лісових ресурсів.

Читайте також: Прив’язав цеглини до ніг і лишив помирати: волинянин вбив літню жінку

Про це повідомили в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Це у понад два рази більше проти аналогічного періоду торік.

Оскільки в області розпочинається сезон заготівлі, лідерам місцевого самоврядування саме час проаналізувати залучені торік податкові надходження від заготівлі ягід і грибів, –  звертають увагу керівників громад у Головному управлінні ДПС у Волинській області

«Безумовно, що через воєнний стан на певних територіях в області заготівля не проводитиметься. Разом з тим податковий супровід бізнесу, який працює у сфері лісозаготівлі, не обмежується кількома місяцями, коли підприємці та фірми працюють безпосередньо у місцях збору дарів лісу. Податківці завжди дуже уважно аналізують фінансово-господарські показники платників податків, які використовують лісові ресурси з комерційною метою та вживають у межах наданих повноважень заходи для запобігання порушенням законодавства», – коментує виконувач обов’язків начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

За умови контролю за станом сплати податків кожним із заготівельників ягід, грибів чи лікарських рослин місцеві громади отримають вагомі додаткові надходження. 

Читайте також наші новини у Facebook