Важливо Волинь Новини

Воював заради доньки: молодий захисник з волинської бригади загинув від вибухової травми

Старший солдат з волинської бригади Андрій Поврознік, позивний «Хохол», загинув 2 серпня 2023 року в районі селища Вільшани на Харківщині. Виконуючи бойове завдання, зазнав смертельної вибухової травми. Захиснику було 28 років.

Читайте також: Школярка у Луцьку продає півонії, щоб зібрати гроші на квадрокоптер для підрозділу батька

Про нього розповіли на платформі «Меморіал».

Андрій родом із села Вищі Луб’янки Тернопільської області. Закінчив Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою. Працював у ТОВ «Кременчанка». Був одружений та мріяв про сімейний затишок. Під час війни у подружжя народилася донька, заради якої чоловік і воював. Прагнув, аби його сім’я ніколи не знала жахів війни.

Під час повномасштабного вторгнення Андрій приєднався до Збройних Сил України, щоб захистити своїх рідних та Батьківщину. Став бійцем 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

«Мій чоловік був найкращим. Не дивлячись ні на що, став на захист України. Захищав нас на Куп’янському напрямку. Він назавжди залишиться в наших серцях і нашій пам’яті як весела, добра та хороша людина», – розповіла Ірина Поврознік.

Поховали воїна в селі Новий Рогівець на Тернопільщині.

В Андрія залишилися мама, сестри, дружина та донька 2023 р.н.

Читайте також наші новини у Facebook