Волинь Новини

Внесено зміни до бюджету Луцької громади

Під час пленарного засідання 59-ї сесії депутати підтримали зміни до бюджету Луцької міської територіальної громади.

Читайте також: Найтиповіші помилки, що здійснюються пасажирами під час оплати проїзду в громадському транспорті Луцької міської територіальної громади

Директор департаменту фінансів, бюджету та аудиту Лілія Єлова коротко поінформувала про основні зміни.

10 млн грн передбачили закладам загальної середньої освіти для виплати матеріальної допомоги на оздоровлення педагогічним працівникам (понад 100 млн грн міський бюджет недоотримав освітньої субвенції з державного бюджету).

Для комунального підприємства “Луцькспецкомунтранс” на придбання паливно-мастильних матеріалів виділили 2 млн грн (підприємство постійно купує автомобілі для військових і надає паливно-мастильні матеріали для волонтерів).

Депутати підтримали пропозицію міського голови Ігоря Поліщука (надійшло відповідне звернення від Луцького прикордонного загону) щодо виділення 2-х млн грн (субвенції державному бюджету) для 6-го прикордонного Волинського загону Державної прикордонної служби України для забезпечення робіт з інженерного облаштування державного кордону ( йдеться про закупівлю будівельних матеріалів для виконання ремонтних робіт).

Субвенцію з державного бюджету у розмірі 896, 6 тис. грн спрямували на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами.

 

Також передбачили субвенцію з місцевого бюджету районному бюджету Луцького району на нове будівництво зовнішніх електричних мереж для електропостачання електроустановок сховища за межами населеного пункту (с. Уляники), Копачівська ТГ Луцького району.

Палацу культури міста Луцька обранці громади спрямували 450 тис. грн для прокладання теплової мережі та встановлення вузлів обліку теплової енергії.

36, 601 тис. грн виділили на надання компенсації тимчасово переміщеним особам на оплату комунальних послуг.

 

Внесли й ряд інших змін

Крім того, директор департаменту фінансів, бюджету та аудиту Лілія Єлова проінформувала депутатів про те, що за I квартал 2024 року бюджет громади виконано на 98,7%. Майже 100 млн грн було спрямовано на підтримку Збройних сил України.

 

Ці кошти використали на придбання засобів розвідки (квадрокоптери, тепловізори), комп’ютерної техніки, засобів зв’язку, засобів відеонагляду, матеріальних цінностей (речове майно, військове спорядження), забезпечення пально-мастильними матеріалами, закупівлю запасних частин до автомобільної техніки та здійснення її ремонту, закупівлю будівельних матеріалів, інструментів, електрообладнання, будівництво та облаштування фортифікаційних споруд, проведення ремонтно-будівельних робіт.

Читайте також наші новини у Facebook