Волинь Новини

У ВНУ розширюють горизонти грантових можливостей

24 травня 2024 року в м. Луцьку на базі Волинського національного університету імені Лесі Українки відбувся навчально-практичний та інформаційний захід «Грантові можливості Національного фонду досліджень України та інструменти підтримки в рамках Програми «Горизонт Європа».

Читайте також: У Луцьку під час пожежі в дев’ятиповерхівці загинув 25-річний чоловік

У зустрічі взяли участь делегати Національного фонду досліджень України (далі – НФДУ) та відділу “Офіс Горизонт Європа в Україні” НФДУ, які виступили з корисними матеріалами у формі доповідей, практичних екскурсів і майстер-класів для представників академічної спільноти міста, громадського сектору та бізнесу.

проєкт

Програма заходу розпочалася з вітального слова ректора Університету Анатолія Цьося та начальника відділу “Офіс Горизонт Європа в Україні” НФДУ Ігора Таранова, які у своїх виступах наголосили на важливості участі в ініціативах Європейського Союзу та проєктах Європейської Комісії.

проєкт

Робота учасників заходу була продовжена у форматі практичного екскурсу пана Таранова щодо роботи порталу Європейської Комісії «Funding and Tenders» та окремих аспектів підготовки проєктних пропозицій.

проєкт

Заступник начальника відділу “Офіс Горизонт Європа в Україні” НФДУ Наталія Діденко у межах свого майстер-класу познайомила учасників з процедурою реєстрації та валідації на порталі «Funding and Tenders» та детально проінформувала про можливості програми «WIDERA».

Юридичні та фінансові аспекти участі у Програмі «Горизонт Європа» висвітлив у своїй доповіді Олександр Моісеєв, головний спеціаліст відділу “Офіс Горизонт Європа в Україні” НФДУ. А про індивідуальні гранти та можливості для українських дослідників у програмному компоненті «Дії Марії Склодовської-Кюрі» (MSCA) докладніше розповів Григорій Наумовець, головний спеціаліст відділу “Офіс Горизонт Європа в Україні” НФДУ.

проєкт

Про роботу власне Національного фонду досліджень України говорили з начальниею управління грантового забезпечення НФДУ Тетяною Береговою та начальником відділу контролю за реалізацією грантових проєктів НФДУ Андрієм Матківським. Зокрема, пані Тетяна дала корисні поради на тему «Як сформувати успішну заявку на конкурси НФДУ», а пан Андрій чітко окреслив юридичні та фінансові аспекти формування заявки конкурсів НФДУ.

проєкт

Модератором зустрічі виступив головний спеціаліст відділу “Офіс Горизонт Європа в Україні” НФДУ Денис Ніколайчук. Організаційне наповнення заходу зі сторони відділу “Офіс Горизонт Європа в Україні” НФДУ – головний спеціаліст Юлія Кошик, зі сторони ВНУ імені Лесі Українки – аналітик консолідованої інформації бюро ректора Марта Сидорук.

проєкт

Зустріч відбувалася у гібридному форматі, що дозволило залучити широке коло зацікавлених сторін.

проєкт

 

Марта Сидорук