Новини

У ДПСУ показали шлях прикордонника від мобілізації до передового підрозділу

Державна прикордонна служба України показала відеоблог мобілізованого та його шлях до бойового підрозділу.

Відповідне відео опубліковане на ютуб-каналі Луганського прикордонного загону.

Проєкт створений в ініціативному порядку. На ньому показують реальний шлях звичайного громадянина від мобілізації до служби у бойовому підрозділі прикордонників.

Він має назву «Шлях мобілізованого» та має на меті показати, як усе відбувається зсередини військової структури.

Відеощоденник складатиметься з трьох серій. Усе, що відбуватиметься з головним героєм, буде показано від першої особи.

Як зазначає автор проєкту Віктор Пономарьов, його відеоблог продемонструє, як минають його військові будні на прикладі бойового підрозділу Державної прикордонної служби України.

Завдяки такому контенту більшість людей зможуть краще зрозуміти, як відбуваються тренування, підготовка та побут у війську.

В опублікованій першій серії показано, як Віктор проходив додатковий медичний огляд, отримував військову форму, вчився жити та харчуватися за графіком.

Він зазначає, що у цій серії не буде відображена безпосередня підготовка, оскільки ця серія розрахована на те, щоб показати так званий «табір для мобілізованих».

«Тут я показую наш побут, рекрутинг на посади. Це плавний перехід від цивільного життя до служби», — розповів Віктор.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що 2 травня 2024 року в Україні стартував у прокаті фільм «Ми були рекрутами», який присвячений воїнам 3-ї окремої штурмової бригади.

Фільм, знятий українським режисером Любомиром Левицьким, містить реальні кадри, зняті штурмовиками й розвідниками підрозділу під час виконання бойових завдань.

Читайте також наші новини у Facebook