Волинь Новини

Апеляційний суд посилив покарання волинянину за оголення статевого органу при дітях

Волинський апеляційний суд призначив штраф і три роки обмеження волі уродженцю села Столинські Смоляри Рівненської громади Ковельського району за оголення статевого органу перед двома малолітніми дівчатами.

Читайте також: Росія виробляє артснаряди втричі швидше, ніж Європа і США – Sky News

Інцидент стався 13 серпня 2023 року на території закинутого млина в селі Рівне, – пише Zaxid.net.

Близько 18:00 обвинувачений приїхав велосипедом до будівлі, де гуляли дві малолітні дівчинки. Чоловік розстібнув комбінезон та оголив перед ними статевий орган, після чого діти втекли. Про цей випадок одна з дівчат повідомила мамі, а та звернулася в поліцію.

За висновком судово-психіатричного експерта, волинянин «страждає на легку розумову відсталість із деякою емоційно-вольовою нестійкістю, що не позбавляє його здатності усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними». Тому застосування примусових заходів медичного характеру не потребує. Відомо, що обвинувачений розлучений та ніде не працює.

Любомльський районний суд призначив чоловіку три роки іспитового терміну й зобов’язав його заплатити по 30 000 грн моральної компенсації для кожної з постраждалих дівчат. Втім, Волинський апеляційний суд додатково призначив обвинуваченому обмеження волі на три роки з позбавленням права займатись навчальною та/чи виховною діяльністю осіб віком до 18 років.

Читайте також наші новини у Facebook