Волинь Новини

У Луцьку науковці представили інвесторам власні розробки

У Луцькому національному технічному університеті відбувся науковий захід «Інноваційні стартапи ЛНТУ». Під час заходу студенти та науковці представили власні ідеї для стартапів перед стейкхолдерами та партнерами університету.

Читайте також: Небесний легіон поповнив ще один уродженець Волині

Про це повідомила пресслужба Волинської ОДА.

Захід відбувся в межах послідовної політики розвитку університету – співпраця «наука-бізнес-влада».

«Для нас велика честь презентувати наукові розробки наших студентів та науковців, саме у такому форматі, адже тут запрошені люди, які пройшли свій власний шлях росту, розвитку та реалізації, які попри обставини змогли досягти успіху і можуть поділитися досвідом із нашим молодим поколінням. Усе що відбувається у нашому університеті, над чим ми працюємо, націлено на розвиток. Сподіваюся, що представлені ідеї знайдуть своїх інвесторів і ми зможемо спільно їх реалізувати», – зазначила ректорка ЛНТУ Ірина Вахович.

Серед представлених наукових стартапів були: «Звуковий 3d сканер», «Автомобільна система жалення», «Багатошарові чипси», «Мобільний робот-маніпулятор», проєкт-переможець міжнародного конкурсу, «Розробка архітектурних та планувальних рішень на прикладі проєкту відновлення міста Авдіївка», «Тренажер-симулятор роботи обладнання з ЧПК», «Детектори ІЧ-випромінювання», «Наземний дрон «Логістик», «Бюджетний БПЛА літакового типу», «Автоматизована система бронювання кімнати онлайн».

Читайте також наші новини у Facebook