Волинь Новини

Полуниця, черешня, суниця: скільки у Луцьку коштують корисні та смачні ягоди

На ринках Луцька вже можна купити полуницю, суницю та черешні, вирощені місцевими господарями. Ціна на червону ягоду за тиждень трохи знизилася,  а пропозицій побільшало. На ринках продають полуницю не лише привезену із Закарпаття та черешню не тільки з Греції.

Читайте також: На Волині підвода врізалася у легковик

Кореспондентка Район.Луцьк завітала на ринок, щоб дізнатися, скільки коштують ягоди та звідки їх привезли.

На ринку Луцька

На ринку Луцька

У Луцьку ціна на полуницю коливається від 60 до 90 гривень за кілограм, залежно від того, звідки її привезли в обласний центр. Ягоду на продаж везуть з Локачів, Струмівки, Городища, Княгининка, Городнього. Майже всі продавці наголошують, що полуниця домашня та вирощена без застосування обприскування та жодної хімії.

Ягоди на ринку

Ягоди на ринку
Полуниця на ринку

Полуниця на ринку

На ринка пропозицій стосовно продажу суниці значно менше, ніж полуниці, та й вартість ягоди у два рази вища. У Луцьку за кілограм суниць продавці просять від 140 до 180 гривень. За словами продавчині, суницю привезли з Володимира.

Ціни на літню ягоду

Ціни на літню ягоду

А от черешні, за кілограм яких просять 260–300 гривень привезли з Греції. Ці ягоди відрізняються від місцевих більшим розміром та темнішим кольором. Крім того, на ринках Луцька можна за таку ж ціну купити черешні з Молдови. На вартість ягоди, привезеної з-за кордону,  впливає далека відстань та логістика.

Черешня на ринку Луцька

Черешня на ринку Луцька
На ринку Луцька

На ринку Луцька

Полуниця

Полуниця

До повномасштабної війни на ринках продавали черешню з південно-східних регіонів країни. Один з найпопулярніших сортів ягоди вирощували неподалік від Мелітополя, місто понад два роки окуповане росіянами. Наразі черешню на продаж везуть із Закарпаття, Буковини, Херсонщини та Одещини.

Літні ягоди на ринку у Луцьку

Літні ягоди на ринку у Луцьку

 

Поки на ринках Луцька можна  побачити черешню лише із Закарпаття та з-за кордону. Хоча у продажу вже з’являються ягоди, які виростили на Волині. Ціна на домашню черешню у два рази нижча, ніж на привезену. Так, за кілограм домашньої черешні продавці просять 130–180 гривень.

Читайте також наші новини у Facebook