Волинь Новини

У Луцьку попрощалися з Героєм Віктором Степанюком

25 травня, у Кафедральному соборі Святої Трійці у Луцьку відбулося відспівування Степанюка Віктора Миколайовича (04.12.1972 року народження).

Читайте також: Для військовозобов’язаних ЦНАП у Луцьку працюватиме на вихідних

 
 

До спільної молитви за упокій душі спочилого воїна разом із рідними, друзями, бойовими побратимами долучився секретар Луцької міської ради Юрій Безпятко.

 
 
 
 

Віктор Степанюк був призваний на військову службу та загинув 21 травня під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі населеного пункту Уманське Донецької області.

У скорботній проповіді Митрополит Луцький і Волинський Михаїл сказав, що зараз скорботний час, адже майже щодня ми хоронимо наших Героїв. “Колись нам здавалося, що війна неможлива, бо росія намагалася переконати нас, що ми братні народи. А сьогодні вона нищить не лише наші будинки, історичні пам’ятки, військових та цивільне населення, а й намагається знищити нашу гідність. Росія – це зло, яке ненавидить і вбиває все українське. Та воно буде покаране. Чому Віктор лежить сьогодні у труні? Адже він міг би радіти життю, та замість цього він віддав його, захищаючи нас із вами”, – сказав Митрополит Михаїл.

 
 
 

Після завершення богослужіння труну з тілом покійного воїна пронесли Театральним майданом, де лучани стали перед захисником на коліна і схилили голови. Біля пам’ятного фотостенду “Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України” присутні виконали Державний Гімн України.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Поховали Героя у секторі військових поховань на міському кладовищі у селі Гаразджа.

Щирі співчуття рідним та близьким.

Вічна пам’ять, честь та шана Герою!

Читайте також наші новини у Facebook