Волинь Новини

У ВНУ відбулося виїзне засідання колегії управління здоров’я Волинської ОДА

24 травня 2024 р. у ВНУ імені Лесі Українки відбулося засідання колегії управління охорони здоров’я Волинської ОВА.

Читайте також: Дитина у реанімації: на Волині водій скоїв наїзд на неповнолітнього (Фото)

На захід зібралися представники влади, очільники медичних установ, лікарі та, звісно, Лесині люди на чолі з Анатолієм Цьосем. Участь у колегії взяла голова Наглядової ради Університету, народна депутатка України Ірина Констанкевич. Локацією заходу стала бібліотека ВНУ імені Лесі Українки.

медики

Розпочав засідання начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Юрій Легкодух, який відзначив розвиток медичного факультету. «Ми свідомо вирішили провести колегію тут, адже в Університеті є медичний факультет, він активно розвивається. Думаю, що не всі ви були на цьому факультеті. Однак цей прорив і прогрес, який вони створили впродовж останніх років, вартий уваги».

медики

Після цього відбулися тематичні доповіді. Зокрема, про співпрацю управління охорони здоров’я облдержадміністрації, комунальних закладів охорони здоров’я з Волинським національним університетом імені Лесі Українки розповів декан медичного факультету Андрій Поручинський.

«Дуже важливо, що ми маємо підтримку на різних рівнях влади. Ірина Мирославівна Констанкевич продовжує цю роботу тепер в статусі голови Наглядової ради. Дякуємо всім за підтримку», – резюмував декан факультету.

медики

Андрій Поручинський зауважив, що Університет, зокрема медичний факультет, заключив 20 угод із закладами охорони здоров’я області. Окрім цього, очільник профільного факультету анонсував, що є позитивне рішення щодо ліцензування спеціальності «Ерготерапія». «Сподіваюся на активну співпрацю», – підсумував Андрій Поручинський.

медики

«Про Волинську область говорять як про ту, в якій галузь охорони здоров’я на належному рівні. Я хочу подякувати усім, хто підтримав ідею створення медичного факультету, тому що справді ця ідея не проста для реалізації. Однак без системи охорони здоров’я, яка комунікує з освітою, не можна говорити про якісний розвиток нашого регіону», – резюмувала голова Наглядової ради Університету, народна депутатка Ірина Констанкевич.

медики

Ректор Анатолій Цьось подякував усім представникам влади й медичної сфери за тісну комунікацію та співробітництво. За його словами, ЗВО може бути успішним лише тоді, коли співпрацюватиме з різними організаціями й установами. Анатолій Цьось розповів про розвиток медичного факультету, продовження покращення матеріально-технічної бази, а  також наголосив на актуальності спеціальностей медичного факультету.

медики

Ольга Шульга, координатор групи експертів управління охорони облдержадміністрації за напрямом «Неврологія», старший викладач кафедри клінічної медицини, розповіла про дотримання вимог регіональних маршрутів за напрямом «Медична допомога при гострому мозковому інсульті».

медики

Очільники та представники медичних установ області доповідали щодо фахових питань. На завершення присутні завітали на медичний факультет нашого ЗВО.

Читайте також наші новини у Facebook