Волинь Новини

За тиждень перед загибеллю зателефонував до рідних і попрощався: захиснику з Волині просять присвоїти державну нагороду

32-річному захиснику з Волині Тарасу Миронову просять посмертно присвоїти звання Героя України, – пише ВСН.

Читайте також: “Треба йти воювати”: спогади про загиблого бійця та багатодітного батька з Волині Тараса Піварчука

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала дружина бійця Людмила Миронова.

Миронов Тарас Костянтинович 06.12.1991р.н. – уродженець села Оленине Камінь-Каширського району Волинської області. У грудні 2023 року Тарас поповнив ряди ЗСУ 100 механізованої бригади, військової частини АО 7060.

Захисник відважно виконував свій обов’язок громадянина України. До останнього подиху був вірним своїм побратимам та державі. Загинув 28.04.2024 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Новокалинове Покровського району Донецької області.

«Тарас усе відав за нас з вами, своє життя, моючи ще стільки планів і нездійснених мрій», – каже дружина Героя.

Захисник розумів, що кожен із боїв вже може бути останнім. Тож за тиждень перед загибеллю Тарас зателефонував до рідних і попрощався. Він заступав на позиції та розумів, що з-під тих запеклих ворожих обстрілів, які майже не вщухали, може і не повернутися. Важко уявити, що діялося в душі бійця, але рідні, які чули від нього прощальні слова, не знаходили собі місця. Його молода дружина та батьки, сестра, бабуся невпинно молилися за свого захисника і не могли змиритися з думкою, що це остання розмова.

«Пробачте мені, якщо когось образив, може комусь що погане зробив. Я відчуваю, що тут загину», — пригадують рідні розмову з Тарасом 21 квітня.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також наші новини у Facebook