Новини

Морква виросте великою і солодкою: не забудьте вчасно внести правильне підживлення

Від правильного підживлення моркви навесні багато в чому залежить якість урожаю та смаку цього овоча. Здійснювати перше підживлення потрібно після перших сходів, тобто вже навесні.

Читайте також:Британія посилить українську ППО, допомога вже в дорозі

Про це повідомляє видання “На пенсії”.

Агрономи радять підживлювати моркву мінеральними добривами. Для зростання овочів потрібні азот, фосфор, бор та калій.

Добрива вносять у два етапи: перше підживлення потрібно здійснити після появи паростків, друге — за два тижні. Для першого підживлення можна скористатися таким рецептом розчину: у 10 літрах води розчинити 1 столову ложку карбаміду і стільки ж сульфату калію, додати до суміші 1,5 столової ложки подвійного суперфосфату.

Для другого підживлення в 10 літрах води потрібно розчинити 1 столову ложку азофоски та стільки ж сульфату калію.

Народні рецепти підживлення для моркви

Також існують народні, не менш ефективні рецепти підживлення моркви. Їх потрібно вносити, коли на рослині є хоча б три справжні листочки:

Попіл як підживлення моркви можна використовувати як у сухому вигляді, так і у вигляді розчину. При першому варіанті потрібно розпушити землю, посипати її попелом і змішати його з ґрунтом, після цього полити водою (на 1 метр землі потрібно 250 грамів попелу). При другому варіанті потрібно залити 100 грамів попелу 10 літрами води, дати настоятися розчину протягом 12 годин, а потім обережно полити моркву.

Розчин з йоду – у 10 літрах води розведіть 20 крапель 5% йоду та полийте розчином грядки тільки між рядами.

Розчин з курячого посліду – залийте послід водою у співвідношенні 1:10 і дайте настоятися протягом 12 годин. Потім знову розведіть розчин такою ж кількістю води і дайте настоятися ще день. Акуратно полийте розчином грядки між рядами, але не в спеку.

Настій із бур’янів. Для приготування розчину можна використовувати кульбабу, кропиву, полин чи лопухи. Заповніть ємність (але не металеву) травою на 2/3, залийте її водою і залиште бродити на 5-7 днів, періодично помішуючи. Як тільки рідина перестане пінитися, розведіть її водою у співвідношенні 1:10. Розчином акуратно полийте грядки.

Читайте також наші новини у Facebook