Волинь Новини

На Волині Держпродспоживслужба купує нові кросовери за 2,4 мільйона, аби вакцинувати тварин

Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області купує три нові автівки на базі Renault Duster. На них витратять 2,4 мільйона гривень. В установі зазначили, що купують авто для вакцинації тварин, – пише Сила правди. 

Читайте також: У бою за незалежність України загинув хоробрий волинський воїн

Інформація про тендер розміщена у системі публічних закупівель «Prozorro».

9 травня 2024-го Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області повідомило про намір укласти договір на придбання трьох авто Renault Duster. На торги подалося єдине підприємство – ТОВ «Луцьк-експо», з яким в результаті і планують укласти договір. Фірма запропонувала поставити 2 автівки з вартістю 602,1 тисячі гривень за кожну, та ще одну за ціною 795,7 тисячі гривень (без ПДВ). Розмір податків додатково складе 400 тисяч гривень.

Усі автівки повинні бути 2024 року випуску та без пробігу. У більш дорожчого Renault Duster має бути дизельний двигун об’ємом 1,5 літра, механічна коробка на шість передач, а також багажник на 1,5 тисячі літрів. Під потреби Держпродспоживслужби багажне відділення авто обладнають переносним холодильником для біологічних препаратів та крові й термосумкою для медпрепаратів та вакцин. Також там розмістять сумку для інших ветзасобів та сумку з набором інструментів і лабораторно-діагностичних приладів.

За технічними характеристиками у двох інших автомобілів має бути бензиновий двигун з механічною коробкою на п’ять передач. Вони теж мають бути оснащені спеціальним обладнанням. На бокові поверхні усіх автомобілів нанесуть надпис «Держпродспоживслужба». Ці кросовери мають поставити до кінця серпня 2024 року.

«Сила правди» вирішила поцікавитися, для чого знадобилися нові Renault Duster за 2,4 мільйона гривень. Натомість у Держпродспоживслужбі повідомили, що купують автівки, аби боротися зі сказом лисиць.

«Чому «Рено»? Бо це найдешевший транспортний засіб, який можна купити з такими характеристиками. Ці авто – для поповнення автопарку, є доручення голови служби. Старі списуємо, віддаємо щось на ЗСУ. Вони потрібні, щоб добиратися у важкодоступні райони, щоб авто могло доїхати в ті частини лісу чи, скажімо так, місцевості, де ходить лис.

Сьогодні боротьба зі сказом – вимога Європейського Союзу. Вони в себе сказ вже побороли. А Україна зараз чи не перша країна в Європі по розповсюдженню сказу. Тому купуємо авто, щоб нормально провести пероральну імунізацію, розвезти вакцини. Це не одноразова акція, це буде повторюватися раз у пів року. Ще з часів ковіду, плюс тепер війна, мисливців на лиса немає і його розвелося дуже багато. Ще з Білорусі прибігають», – розповів відповідальний за тендер, заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Володимир Коваль.

На запитання чому закупівля відбулася лише з одним учасником відповів так:

«Ми їздили до них, вони кажуть, що є єдиними представниками «Рено» на Волині і у них є внутрішній етикет. Якщо є «Рено Рівне», то вони обслуговують Рівненську область. А харківське «Рено» не лізе в Житомир і в Луцьк. Ось така ситуація», – сказав Володимир Коваль.

Зареєстроване у селі Гаразджа Луцького району підприємство «Луцьк-експо» працює більше 15 років. Воно є офіційним дилером автомобілів «Renault». Власником фірми вказаний рівнянин В’ячеслав Пасічник, а керівником – Олександр Крижанівський.

Читайте також наші новини у Facebook