Новини

Найгарячішою ділянкою залишається Покровський напрямок: зведення Генштабу

Минулої доби на фронті відбулося 116 бойових зіткнень, найгарячішою ділянкою залишається Покровський напрямок на Донеччині – тут відбулося 42 бойових зіткнення, на Харківському напрямку, де відбулося 13 боєзіткнень, захисники двічі підіймались в атаку.

Читайте також:У бою за незалежність України загинув хоробрий волинський воїн

Про це повідомив речник Генштабу ЗСУ Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

Протягом минулої доби на фронті російсько-української війни відбулося 116 бойових зіткнень. Якщо порівнювати, це на півсотні менше, ніж тиждень тому.

На Харківському напрямку російські війська продовжують вести штурмові дії. Загалом відбулося 13 бойових зіткнень за добу. Двічі атакували наші підрозділи.

Бої точилися, зокрема, в районах населених пунктів Слобожанське, Липці Вовчанськ, Стариця.

Окупанти за добу втратили на півночі Харківщини понад 220 осіб, із них 64 вбитими, а також 32 одиниці озброєння та військової техніки. ЗСУ знищили 1 танк, 1 бойову броньовану машину, 4 гармати й міномети, 9 безпілотних літальних апаратів оперативно-тактичного рівня та 6 одиниць автомобільної техніки противника.

Також Лиховій повідомив, що на Покровському напрямку зберігається найвища інтенсивність бойових дій. Тут Сили оборони відбивали 42 атаки в районах населених пунктів Сєверне, Уманське, Калинове, Нетайлове, Яснобродівка, Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Прогрес і Невельське Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався витіснити підрозділи захисників із займаних позицій.

На цьому напрямку ворог втратив загалом понад 320 осіб, зокрема 118 вбитими, а також 20 одиниць озброєння та військової техніки.