Волинь Новини

Як пенсіонерка з Луцька допомагає знищувати російські кораблі

Стала зіркою в 81 рік. Бабуся з Луцька прославилася завдяки своїм донатам. Щомісяця частину пенсії вона віддає на Сили оборони. У Головному управлінні розвідки відзначили, що кожен затоплений російський корабель – це заслуга, зокрема, луцької пенсіонерки, – пише ІА Волинські новини.

Читайте також: 10 років заслання у Сибіру: репресована волинянка розповіла про депортацію своєї родини

Звідки вона, що робила раніше і як воно – приймати квіти від самого Кирила Буданова – в сюжеті «12 Каналу».

Тамара Онуфріївна Лазаренко днями приймала в себе гостей із розвідки, зокрема Андрія Юсова. Квіти їй привезли від самого Кирила Буданова.

«Ваш приклад надихає українців продовжувати підтримувати нашу армію, знищувати ворога і наближати українську перемогу», – з такими словами до пенсіонерки звернувся начальник Головного управління розвідки.

«Я не могла повірити, що мені сам Кирило Буданов таке відеозвернення записав. Ну це дуже велика повага. Приніс мені подарунки: такий букет, планшет», – пригадала жінка.

Тамарі Лазаренко з Луцька – 81 рік. Її покійний чоловік був військовим. Вона усе життя пропрацювала поруч у військовій частині. Має двох дітей, трьох онуків і правнука.

«Коли я побачила Юсова, то це вершина айсберга була. Це було щось таке високе. Можете собі уявити: вчора дивилася по телевізору, а сьогодні він переді мною», – сказала пенсіонерка.

Розвідники дізналися, що бабуся з Луцька активно донатить на ЗСУ – щомісяця переказує на сили оборони частину своєї пенсії.

«Як отримую пенсію, так і відкладаю: на дрони, на ліки. Решта – мені. Якщо я не витратила ті гроші, які залишила на прожиття, то теж відправляю», – розповіла Тамара Лазаренко.

Лише у квітні вона зробила три донати. Куди, кому й коли відправляє гроші, ретельно занотовує в старенький зошит. Поряд Тамара Онуфріївна веде перелік затоплених російських кораблів. Один із них став найкращим подарунком на її день народження.

«Чую, потопили корабель «Котов». Я так кажу: Боже, який мені подарунок зробили! Боже, дякую! Хлопці, я вам дуже дякую! Ну такий подарунок я ще в житті не отримувала», – пожартувала пенсіонерка.

Народилася Тамара Онуфріївна на Вінниччині. До Луцька переїхала в далекому 52-му. Батька вона не знала – загинув до її народження. А ось про матір говорить як про справжню патріотку. Її колись теж нагороджували. Щоправда, значно скромніше – кілограмом крупи і хустинкою.

«Моя мама була учасницею партизанського руху. У нас на Вінниччині ліси. Вона носила в ліс хліб. Бо зараз донати, а тоді – несли, що мали. Що мала – все йшло на партизанів», – пригадала жінка.

Вона пишалася мамою, а нею тепер пишаються її діти й онуки. І це відчуття гордості надихає не лише їх, а й саму Тамару Онуфріївну. А надто, коли її – бабусю з Луцька – відзначив сам Кирило Буданов.

«Це настільки її надихнуло і дало зрозуміти: хай скільки тобі років, ти все одно можеш бути корисним, робити щось важливе. І люди будуть вдячні тобі за те, що ти робиш», – сказала онука Софія.

Після гостей із Головного управління розвідки Тамара Онуфріївна щодня приймає десятки вітань і захоплень. Подруги вже називають її голлівудською зіркою. Їй дзвонять з-за кордону, передають вітання військові.

«Я вважаю, що це така моя робота. Тому що не можу фізично працювати. Казала: якби мені дозволяло здоров’я, то я не сиділа би тут. Я туди пішла б, допомагала би хлопцям і дівчатам. А оскільки я не можу, а можу відправляти, то, значить, відправляю», – наголосила Тамара Лазаренко.

Читайте також наші новини у Facebook