Новини

Вже 300 тисяч чоловіків оновили дані через “Резерв+”, – МОУ

Сьогодні, станом на 20 травня, вже 300 тисяч чоловіків призовного віку оновили свої військово-облікові дані у мобільному застосунку “Резерв+”. Він вже доступний для українців за кордоном.

Читайте також:Важка втрата: небесний легіон поповнив мужній Герой з Волині

Про це розповів речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі національного телемарафону, пише УП.
Лазуткін наголошує, що застосунок “Резерв+”, який запусили 18 травня, має великий попит. Зараз все менше чоловіків оновлюють свої дані через ЦНАПи та ТЦК.

“Вже зараз 300 тисяч українців (військовозобов’язаних, призовників та резервістів) уточнили свої дані в застосунку “Резерв+”. Застосунок завантажили понад 600 тисяч людей, багато осіб ще стоять у черзі, адже в перший день система була перевантаженою. Були певні технічні збої, наразі вони практично всі виправлені. За кордоном також уже можна через “Резерв+” уточнити свої дані практично в усіх країнах світу, де є військовозобов’язані українці”.

Речник підтвердив, що трапляються помилки, наприклад: деякі військовозобов’язані побачили на своїх екранах статус “Уточнюється” або “В розшуку”.

За словами речника, людський фактор, звісно, присутній, адже дані в реєстр “Оберіг” вносилися з паперових документів. Водночас Лазуткін стверджує, Лазуткіна, що в масштабах всього проєкту це – поодинокі випадки.

Він наголосив, що сервісний центр проєкту працює 24 години на добу і закликав звертатись туди.

Проблеми з незручностями й неточностями вирішуються, запевнив речник Міноборони.

Читайте також наші новини у Facebook