Волинь Новини

Україна не може себе захистити через обмеження США – ISW

Обмеження США ускладнюють Україні оборону, вважають експерти.

Читайте також: Сума може здивувати: яку пенсію можна отримати із середньою зарплатою

Українські офіційні особи роблять спроби змусити адміністрацію Джо Байдена скасувати заборону на використання зброї американського виробництва для завдання ударів по території Росії, пояснюючи, що така політика утримувала їх від атак на російські позиції під час підготовки до великого наступу росіян на Харківщину.

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

“Володимир Зеленський заявив, що послідовні ротації підрозділів на передовій є важливим кроком у покращенні бойового духу українців, і зазначив, що Україна має спочатку стабілізувати лінію фронту та достатньо укомплектувати свої підрозділи, щоб у майбутньому здійснювати контрнаступальні операції”, – йдеться у повідомленні.

У ISW неодноразово оцінювали, що вирішення проблем України з живою силою матиме вирішальне значення для здатності України здійснювати контрнаступальні операціїI.

Аналітики вважають, що Україна повинна оскаржити цю ініціативу якнайшвидше, оскільки російські війська отримують різноманітні вигоди від утримання ініціативи, зокрема вирішують, де та в якому масштабі наступальні операції відбуватимуться на ТОТ та скільки матеріальних засобів матимуть українські сили.

Читайте також наші новини у Facebook