Волинь Новини

ВНУ відвідала Оксана Забужко

18 травня 2024 р. відома українська письменниця Оксана Забужко відвідала Волинський національний університет імені Лесі Українки.

Читайте також: На Відродження у Луцьку триває ремонт тепломережі, яку експлуатують 35 років

Забужко

До речі, нещодавно Оксана Стефанівна увійшла до нового складу Наглядової ради Університету. Власне, в компанії голови Наглядової ради, народної депутатки Ірини Констанкевич, відома письменниця, літературознавиця, публіцистка Оксана Забужко і прибула до нашого ЗВО.

ЗабужкоЗабужко

Гостей зустрів ректор Анатолій Цьось, проректори Юрій Громик і Наталія Благовірна, помічниця ректора Тетяна Роспопа, завідувач кафедри теорії літератури та зарубіжної літератури Сергій Романов. Спілкування було конструктивним, присутні окреслили співпрацю в різних напрямах.  Зокрема, Ірина Констанкевич розповіла про своє бачення діяльності Наглядової ради й участь у ній Оксани Забужко.

ЗабужкоЗабужко

Ректор Анатолій Цьось подякував відомій письменниці за співпрацю та допомогу у виданні Повного академічного зібрання творів Лесі Українки. Проректор Юрій Громик і професор Сергій Романов розповіли про підготовку зібрання творів Олени Пчілки, а проректорка Наталія Благовірна закцентувала увагу на студентських ініціативах і самоврядуванні.

Забужко

«Дуже добре, що ми сьогодні зібралися. Під час розмови ми з’ясували низку важливих питань. Зокрема, згадали для чого функіонує Наглядова рада. Тому спільно будемо працювати над розвитком Університету, підвищенням його ролі та соціального значення», – підсумував зустріч Анатолій Цьось. Окрім цього, він запропонував Оксані Стефанівні стати почесною професоркою ВНУ імені Лесі Українки та виступити перед Лесиними людьми з публічною лекцією.

ЗабужкоЗабужкоЗабужко

«Університет міг би грати роль координатора інтелектуальних зусиль не лише для Волині, а й у ширшому масштабі», – резюмувала Оксана Забужко, а також запропонувала робити тематичні воркшопи, обговорення та проєкти. Окрім цього, Оксана Стефанівна внесла низку пропозицій щодо діяльності Наглядової ради.
ЗабужкоЗабужко

Читайте також наші новини у Facebook