Волинь Новини

На Волині відбувся Великодній благодійний марафон на підтримку військових

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки провели Великодній благодійний марафон на підтримку ЗСУ.

Читайте також: «37 км – задля 37 FPV»: журналістка з Волині пройде 37 км, аби зібрати гроші на дрони

Про це йдеться на сайті Волинського національного університету імені Лесі Українки.

У заході взяли участь ректор Університету Анатолій Цьось, проректор з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна, декани, викладачі та студенти факультету фізичної культури, спорту та здоров’я, юридичного факультету, факультету іноземної філології, факультету педагогічної освіти та соціальної роботи, факультету біології та лісового господарства, факультету інформаційних технологій і математики, голова «Спеціальної Олімпіади України» у Волинській області Катерина Свіщева.

На початку дійства всі присутні заспівали Гімн України та вшанували пам’ять усіх Героїв, які загинули, захищаючи Батьківщину від російських окупантів.

«Дорогі студенти, викладачі, колеги, гості нашого заходу. Я завжди із задоволенням долучаюся до акцій, що поєднують фізкультуру та благодійність. І мені вдвічі приємніше, що наш навчальний заклад організовує такі пробіги. Подібні заходи дуже важливі для підтримки військовослужбовців і гуртування людей. Волонтерством й участю в них ми теж наближаємо Перемогу», – звернувся до студентів ректор Університету Анатолій Цьось.

Опісля студентка факультету фізичної культури, спорту та здоров’я Софія Ткачук провела для учасників пробігу розминку.

Основна частина благодійно-спортивного заходу відбулася у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

Під час пробігу всі охочі могли долучитися до благодійного збору на потреби військовослужбовців ЗСУ.

За інформацією організаторів, вдалося зібрати 5900 гривень. Зокрема, 4000 із них передали представники факультету фізичної культури, спорту та здоров’я.

Читайте також наші новини у Facebook