Волинь Новини

Незадовго до весілля на фронті загинув 23-річний волинянин: спогади про Героя

Капітан з Волині Ігор Гребень, позивний «Шмель», загинув 5 жовтня 2023 року в бою з російськими окупантами в районі села Новомихайлівка, що під Мар’їнкою на Донеччині. 11 жовтня офіцеру виповнилося б 23 роки.
Читайте також: Під час важких боїв загинув мінометник з Полісся

Про нього розповіли на платформі «Меморіал».

Ігор Анатолійович народився в селищі Колки Волинської області. Жив на Львівщині. Навчався у ліцеї №18 міста Львова. Згодом вступив до Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. У вільний час активно займався спортом. Отримав звання чемпіона України з кікбоксингу.

Після випуску молодий офіцер потрапив на службу до 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ. Виконував бойові завдання на території ООС. Повномасштабне вторгнення зустрів разом із побратимами на Луганщині. Ігор воював на посаді заступника командира – начальника артилерії десантно-штурмової роти. Особисто брав участь і керував підрозділами мінометної батареї на Луганщині й Донеччині. За словами близьких, особовим складом артбатареї під керівництвом капітана підбито та знищено багато одиниць бойової техніки і живої сили ворога.

«Невдовзі в нас мало бути весілля… Він був надзвичайно доброю та справедливою людиною, готовою всім прийти на допомогу. Був професіоналом своєї справи та відданим воїном!» – розповіла кохана загиблого офіцера Діана Пушак.

Посмертно Героя нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Поховали десантника на Личаківському цвинтарі у Львові.

В Ігоря залишилися батьки, сестра, наречена, рідні, друзі та побратими.

Незадовго до весілля на фронті загинув 23-річний волинянин: спогади про Героя

Читайте також наші новини у Facebook