Волинь Новини

У Луцьку досі працюють дев’ять церков УПЦ МП

У Луцьку досі працюють дев’ять церков, які відносяться до Української православної церкви Московського патріархат,  у назвах вони не вказують свою належність. Про це повідомляє «Опендатабот».

Читайте також: У бою з ворожим окупантом загинув Герой з Волині

Церкви у найменуванні вказують «Релігійна громада Української православної церкви» (скорочено РГ УПЦ, – прим. редакції) та не зазначають належність до Московського патріархату.

За інформацією «Опендатабот», до цього патріархату належать церкви: Петро-Павлівська РГ УПЦ, Свято-Воскресенська РГ УПЦ, Свято-Воскресенська РГ УПЦ, Свято-Благовіщенська РГ УПЦ, РГ Ікони Божої Матері Всіх Скорбящих Радість УПЦ, Свято-Різдво-Богородична громада УПЦ, РГ Трьох Святителів УПЦ, РГ Волинської Ікони Божої Матері УПЦ, Свято-Покровська РГ УПЦ.

Крім того, у Луцьку працює Волинська Духовна Семінарія УПЦ, яка також належить до Московського патріархату.

Кількість церков, які перейшли у ПЦУ

Кількість церков, які перейшли у ПЦУ

Загалом у Волинській області досі працюють 494 церкви московського патріархату, за два роки лише 72 з них перейшли до  Православної церкви України (далі ПЦУ, – прим. редакції).    З початку повномасштабного вторгнення у Луцьку до ПЦУ перейшла церква  Рівноапостольної Марії Магдалини

 

Кількість церков УПЦ МП  на Волині

Кількість церков, які перейшли у ПЦУ

 

Нагадаємо, Київський окружний адміністративний суд у травні минулого року визнав приналежність УПЦ МП до Російської православної церкви.

Церковнослужителі  відмовлялися виконувати Закон України «Про свободу совісті та релігійні організації» і наказ Міністерства культури, які їх зобов’язували внести зміни до статутів і закріпити канонічний зв’язок із російською церквою.

На початку травня Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики звернувся до Апарату парламенту з приводу того, чому на сайті Верховної Ради досі не опубліковали до другого читання текст урядового законопроєкту №8371 щодо заборони Московської церкви.

Читайте також наші новини у Facebook