Волинь Новини

Родина з Волині виховує дев’ятьох дітей

У селі Рованці, що в Луцькому районі, Андрій і Наталія Вишневські у дитячому будинку сімейного типу виховують 9 дітей. Будинок – новий, створили його 25 квітня цього року.

Читайте також: Волинські воїни зірвали «рятувальну операцію» ворога

До цього діти перебували під опікою родини, розповіли Суспільному батьки.

51-річний батько Андрій Вишневський каже: до того, як створили будинок сімейного типу, брали під опіку багато дітей. Частина з них зараз проживають окремо.

«Перший раз ми взяли трьох дітей – два хлопці і дівчину. Після цього ще одного хлопця. У 2014 році ми взяли Анушків – ПетраМихайла і Катерину. Потім в 2017 році ми взяли Василя Утченка, зараз півтора року тому ми взяли Андрія Вавдійчика. І два місяці тому ми взяли сім’ю Оранських», – говорить чоловік.

 

«До кожного потрібно окремий підхід»: родина з Волині виховує дев'ятьох дітей

На виховання родина бере дітей не роз’єднуючи рідних братів та сестер. Якщо їх є троє, беруть трьох, п’ятеро, то відразу п’ятьох, каже Наталія Вишневська. Подружжя має і власну біологічну доньку, їй 27 років, вона живе у Польщі та працює викладачкою англійської мови.

«Ми один одного підтримуємо, в кожного є свої обов’язки. Дівчата мені на кухні допомагають, хлопці із татом машину ремонтують, велосипеди так само. Всі діти різні, до кожного потрібно окремий підхід», – говорить Наталія Вишневська.

«До кожного потрібно окремий підхід»: родина з Волині виховує дев'ятьох дітей

16-річна Ангеліна із багатодітної родини. У цій прийомній родині вона разом із 3-ма братами й сестр.ю Її мам померла п’ять років тому, а тато у січні цього року. Дітей забрали до притулку, де вони пробули два місяці.

«В нас є знайома тьотя Валя вона познайомила нас з мамою і татом. Вони приїхали, ми посиділи та поспілкувались. Я одразу звикла, бо люди – комфортні. А потім познайомились із дітьми, одразу здружились. Два місяці, як нас забрали», – розповіла Ангеліна.

У родини є свої сімейні традиції: хлопці люблять грати в настільний теніс, дівчата – співати. Наприкінці дня сім’єю збираються на галявині біля будинку, щоб обговорити день, що минув та поділитися планами.

Читайте також наші новини у Facebook