Новини

Посилення мобілізації: пенсіонери також ставатимуть на облік

18 травня набуде чинності новий закон про зміни призову. Стало відомо про основні положення, серед яких військовий облік однієї категорії пенсіонерів.

Читайте також: У волинському ліцеї вчителька висипала на голову учениці пачку снеків (Відео)

Речник Міноборони Дмитро Лазуткін вказав, що державі повинно бути відомо, скільки в Україні є здорових чоловіків у віці 18-60 років. Також потрібні дані про тих, хто має відстрочку або бронювання, у кого народилася третя дитина, хто став переселенцем й змінив місце проживання, пише Голос Карпат.

Зазначено, що змінюється сам підхід до війни. Спікер наголосив, що у суспільстві дуже помітно різницю: для одних громадян війна є, а для інших ніби й немає.

«Історія, коли частина людей воює і постійно перебуває на фронті, а частина живе своїм спокійним життям, вочевидь, що цьому вже приходить край. Разюча відмінність, яка кидалася щоразу в очі, коли повертаєшся з Донбасу у Київ чи Львів, чи інші мирні міста, не є нормальною. Можливо, це було б нормально, якби у нас був слабкий ворог, однак у цьому випадку треба мобілізуватися всій країні, всьому суспільству», – пояснив Лазуткін.

За словами спікера, після 18 травня всі чоловіки призовного віку мають актуалізувати дані про себе у ТЦК, ЦНАП або електронному кабінеті.

Спікер уточнив, що тепер керівники та заступники керівників державних органів, а також інші держслужбовці будуть бронюватися лише на 50%, а не на 100%, як це було раніше. Це чиновники категорій Б та В.  Разом з тим чиновники категорії А – це вищий корпус державної служби – залишаються заброньованими.

Зміни торкнуться й пенсіонерів:

«Пенсіонери силових структур також тепер стають на облік. Це була чутлива тема, про яку багато говорили, й також певною мірою відповідає запиту на справедливість», – повідомив Дмитро Лазуткін.

Читайте також наші новини у Facebook