Волинь Новини

Для здачі НМТ у 2024 році на Волині збільшили кількість пунктів тестування

Для здачі основної сесії національного мультипредметного тесту у 2024 році на Волині збільшили кількість пунктів тестування.

Читайте також: Любешів: на роботу потрібен фармацевт

Цього року їх кількість зросла з 25-ти до 38, розповіла Суспільному завідувачка центру ЗНО та моніторингових досліджень Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Корнейко під час прес конференції “Готовність до проведення НМТ-2024”.

З її слів, допуск до пункту тестування розпочнеться о 9:30 і закінчуватиметься о 9:50. В кожній аудиторії буде інструктор і старший інструктор за умови, що тестування писатимуть понад 11 людей. У пунктах тестування, де мультипредметний тест писатимуть люди з особливими потребами, додатково будуть працювати медичні працівники, каже Алла Корнейко.

Для здачі НМТ у 2024 році на Волині збільшили кількість пунктів тестування
Завідувачка центру ЗНО та моніторингових досліджень Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Корнейко. Суспільне Луцьк

Як розповіла Суспільному директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, цього року у правилах проведення НМТ відбулися деякі зміни. Минулого року в період основної сесії працювали до обіду і після обіду, три години до і три години після, цього року будуть працювати тільки чотири години, 20 хвилин — перерва.

Для здачі НМТ у 2024 році на Волині збільшили кількість пунктів тестування
Директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк. Суспільне Луцьк

“Це дає можливість, коли буде повітряна тривога, і коли вона буде затяжна, всі мають перебувати в укриттях, бо безпека насамперед, але повернувшись в аудиторії, учасники продовжать свою роботу, не дивлячись на годину, півтора чи дві години, перебування в укритті”, — каже Лариса Середяк.

З її слів, цього року на всіх пунктах тестування будуть задіяні працівники державної служби охорони. Також буде вестися відеоспостереження за кожною аудиторією, також спеціальними людьми, для того, щоб забезпечити рівні умови виконання тестових завдань.

Що відомо про НМТ-2024

14 березня стартувала реєстрація на національний мультипредметний тест. У 2024 році охочих скласти НМТ на Волині побільшало: на основну сесію національного мультипредметного тесту зареєструвалося майже 11 тисяч учасників.

Цього року кожен учасник буде здавати чотири предмети, два попередні роки було три предмети. Але з цих чотирьох – три є обов’язковим: українська мова, математика, історія України, і четвертий предмет на вибір.

Читайте також наші новини у Facebook