Новини

Мобілізація чиновників: в Міноборони розповіли, кого можуть призвати на службу

Оновлений закон про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня, зменшить кількість держслужбовців, які підлягають бронюванню, повідомив в ефірі телемарафону Дмитро Лазуткін – речник Міністерства оборони України.

Читайте також: Віддав найдорожче: на фронті поліг юний Герой з Волині

“Держслужбовці, без яких державна, судова влада не зможе функціювати, буде заброньована. Якщо говорити про зміни, то це те, що держслужбовці категорії Б та В тепер бронюватимуться на 50%. Тобто якщо категорія А – це вищий корпус держслужби, то всі інші бронюватимуться не більше, ніж на 50%. Такі нововведення, тепер велика кількість людей підлягає мобілізації на загальних засадах, якщо ці люди є військовозобов’язаними”, – сказав Лазуткін.

Він також додав, що всі військовозобов’язані, які навіть мають право на бронювання, з 18 травня повинні прийти до ТЦК і оновити свої дані.

“Оскільки закон, який набуває чинності 18 травня, говорить нам про те, що всі військовозобов’язані мають уточнити свої данні в ТЦК, електронному кабінеті, або ж у ЦНАП прийти. Є три варіанти принаймні. Навіть ті, які не підлягають бронюванню, але в них є підстави для відстрочки, як от багатодітні батьки тощо, вони теж мають прийти”, – пояснив Лазуткін.

Читайте також наші новини у Facebook