Волинь Новини

Волинянина засудили на рік, бо не захотів брати повістку

Уродженець села Височне Ратнівської громади відмовився брати повістку та не з’явився до пункту збору, бо сам доглядає хвору матір, – пише ІА Волинські новини.

Читайте також: Трьом загиблим Героям відкрили пам’ятні дошки в селі на Волині (Фото)

За ухилення від мобілізації Ратнівський районний суд присудив йому рік в’язниці.

Сергія К., який з 2007 року перебував на обліку як військовозобов’язаний, у жовтні 2023-го військово-лікарська комісія визнала придатним до військової служби без обмежень.

10 жовтня 2023 року працівники ТЦК намагалися вручити чоловіку повістку про необхідність з’явитися у пункт збору для подальшого відправлення до військової частини. Проте волинянин відмовився отримувати її. У призначений час він так і не з’явився у пункт збору, ухилившись від призову на військову службу під час мобілізації.

Обвинувачений визнав вину у скоєнні кримінального правопорушення. Причину неявки пояснив тим, що доглядає матір з інвалідністю ІІІ групи, яка має проблеми із слухом та не може фізично працювати. Чоловік зазначив, що вони живуть лише удвох на хуторі, а найближчі сусіди – приблизно за один кілометр. Також додав, що підстав для відстрочки від призову не має, у скоєному розкаявся, просив суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винним у кримінальному правопорушенні, передбаченого статтею 336 КК України, та призначив покарання у виді обмеження волі на один рік.

Читайте також наші новини у Facebook