Волинь Новини

У Луцьку вшанували матерів загиблих військовослужбовців

Про це розповіла Суспільному директорка Департаменту соціальної політики Луцької міської ради Вікторія Майборода.

Лучанка Тамара каже: її син Сергій Пенкаля з першого дня повномасштабної війни став добровольцем на захист України. Служив у Національній гвардії, загинув у жовтні 2022 року на Донеччині. У чоловіка залишилося двоє дітей.

“Казав: “Мамо, хто піде, як не я”. Підтримував, щоб не нехтувала не тривогами. Все говорив: “Мамо, в мене все добре. Ми вже в тилу, я не можу зараз говорити, бо я йду на завдання, ото все була така мова”, — пригадує мама загиблого бійця Тамара Пенкаля.

У Луцьку вшанували матерів загиблих військовослужбовців
Мама загиблого бійця Тамара Пенкаля. Суспільне Луцьк

Мама Олександра Нагорного Людмила розповідає: до війни її 34-річний син працював у поліції, загинув в січні 2023 року на Запорізькому напрямку.

“Був добровольцем, патріотом, справжнім українцем. Коли мав реабілітацію два тижні, був вдома, бачилися. Казав: “Мамо, я не загину. Ви знаєте — я дуже пильний, уважний. Все буде добренько”. Але війна ж не обирає”, — говорить мама загиблого бійця Людмила Нагорна.

У Луцьку вшанували матерів загиблих військовослужбовців
Мама загиблого бійця Людмила Нагорна. Суспільне Луцьк

За словами директорки Департаменту соцполітики Вікторії Майбороди, на вшанування запросили 190 матерів загиблих захисників Луцької громади.

У Луцьку вшанували матерів загиблих військовослужбовців
Вікторія Майборода. Суспільне Луцьк

“У нас є сьогодні 297 воїнів, які полягли у 2014-2024 роках. Матерів значно менше. Скорбимо разом з ними, вшановуємо пам’ять кожного захисника”, — додала Вікторія Майборода.

Читайте також наші новини у Facebook