Волинь Новини

“Курсова робота є, а його немає”: лучани попрощалися з 19-річним бійцем Максимом Відринським

9 травня у Луцьку попрощалися із загиблим 19-річним військовим Максимом Відринським, який служив у війську за контрактом і загинув 4 травня під час боїв на Харківщині.

Читайте також: На Волині лунатимуть вибухи

Як розповіла Суспільному викладачка Олена Гончарук, Максим пішов до війська добровольцем, при цьому дистанційно навчався у Луцькому педагогічному коледжі. За місяць у нього мав бути випускний.

Максим Відринський
Світлина полеглого на війні Максима Відринського. Луцька міська рада

Попрощатися з полеглим прийшли сотні студентів і викладачів, які зустрічали траурний кортеж біля навчального закладу.

Прощання з Максимом Відринським у Луцьку
Студенти і викладачі педагогічного коледжу зустрічають траурний кортеж. Суспільне Луцьк

У мирному житті Максим Відринський захоплювався музикою, поезією і спортом. Зі слів Олени Гончарук, до останнього підтримували зв’язок з одногрупниками і викладачами.

Він в суботу загинув, а в п’ятницю ввечері напередодні ми спілкувалися. Ніколи нічого не просив, все в нього є, все в нього добре, — пригадує викладачка Максима. — Всі ми вірили, що все в нього буде добре. Написав курсову роботу. Це перший такий екзамен, який він мав скласти, завершуючи наш заклад. На жаль, курсова робота є, а його немає”.

Прощання з Максимом Відринським у Луцьку
Траурний кортеж з тілом полеглого на війні захисника. Суспільне Луцьк

Як розповіла староста групи Анастасія Веснянка, Максим мав стати вчителем початкових класів: “Для мене він народжений воїном, він з дитинства мріяв стати професійним військовим. Для нас він герой, для всієї України він герой”.

Прощання з Максимом Відринським у Луцьку
Староста групи Анастасія Веснянка. Суспільне Луцьк

Траурний кортеж із тілом загиблого воїна під’їхав і на кілька хвилин зупинився біля коледжу. Захисника зустріли на колінах.

Прощання з Максимом Відринським у Луцьку
Прощання з Максимом Відринським у Луцьку. Суспільне Луцьк

Відспівали військовослужбовця у Кафедральному соборі Святої Трійці. Спочиватиме Максим Відринський на кладовищі у селі Дарівка Голобської громади.

Читайте також наші новини у Facebook