Важливо Волинь Новини

У Ківерцях відбулися заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення

Як стало відомо, напередодні у  Ківерцях, 8 травня, з нагоди Дня пам’яті та примирення, на Меморіалі Слави відбулися заходи по вшануванню пам’яті за загиблими під час Другої світової війни та за всіма тими, хто, загинув, захищаючи Україну під час російського вторгнення. Участь у пам’ятних заходах взяли міський голова Олександр Ковальчук, депутати та працівники міської ради, представники закладів освіти, культури, студентська та учнівська молодь, громадськість.

Читайте також: Верховна Рада дозволила деяким категоріям увʼязнених мобілізуватися до ЗСУ

На честь українського воїнства було піднято Державний Прапор України та прозвучав Державний Гімн.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто боровся із нацизмом, та героїв-сучасників, які боронять Україну від рашизму.
Учасники поклали квіти до Стели пам’яті Меморіального комплексу.

Міський голова Олександр Ковальчук, звертаючись до присутніх, зауважив:
– Сьогодні, стоячи на цьому священному місці, де вшановуються жертви людиноненависницьких ідеологій: фашизму і рашизму, ми переосмислюємо події Другої світової війни, спотворені радянською пропагандою. Адже Друга світова війна залишила найкривавіший слід в історії, призвела до страшних людських втрат та значних руйнувань.
Україна була у самому вирі тих подій, а наші громадяни, виступаючи на боці антигітлерівської коаліції, воювали на різних фронтах та в складі різних військових формувань. Вони зробили значний внесок у перемогу над нацизмом. Ціна цієї перемоги була надвисокою – людські життя. За різними даними загинуло від 8 до 10 мільйонів українців.

Нині Українську землю плюндрує інший окупант – російський, забираючи людські життя та зазіхаючи на нашу історію, природні багатства, знищуючи мову та культуру корінного народу.
Заупокійну молитву за безневинними жертвами людиноненависницьких воєн відслужив настоятель Свято-Покровського собору м. Ківерці митрофорний протоієрей Іван Семенюк.

Після панахиди о. Іван закликав єднатися задля перемоги над нашим споконвічним ворогом та пам’ятати яку високу ціну Україна платить за мир – життя палких патріотів.

<img class="x16dsc37" role="presentation" src="data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
<img class="x16dsc37" role="presentation" src="data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
Читайте також наші новини у Facebook