Волинь Новини

У Ковелі виник конфлікт між місцевими та переселенцями: поліція відкрила кримінал (Відео)

На Великдень, 5 травня, у Ковелі на вулиці Драгоманова, де нещодавно внутрішньо переміщеним особам вручили ключі від квартир, відбулося святкування та дуже гучно лунала російська музика.

Читайте також: На Волині двоє 15-річних юнаків вкрали авто, а потім покинули його

Зі слів очевидців, сусіди кілька разів просили змінити музику і припинити шум. Проте нові жителі ігнорували усі прохання. Конфлікт довелося розв’язувати кулаками.

«Великдень. Весь день біля будинку, де нещодавно ВПО вручали ключі від квартир, двіж і гримить російська музика. Сусіди кілька разів просили змінити музику і припинити шум. Результату – нуль. Єдине, що почули від гостей нашого міста, – це привітне «ідіть на» і «нам по».

У місті майже щодня місія «На щиті». Втрати. А тут караоке і дискотека з російською попсою. Приїхали наші хлопці пояснити, що то ненормально. Реакцію ви бачите самі», – написала ковельчанка.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини в пресслужбі ГУНП у Волинській області розповіли, що справді в Ковелі між місцевими жителями та жителями інших регіонів, які нині мешкають у місті, відбувся конфлікт.

«Це неприпустимо, бо таким чином ще більше розпалюється ворожнеча між людьми, а зараз і так складний період, війна. Якщо ви бачите натяки на конфлікт або інша сторона не реагує, будь ласка, телефонуйте на лінію 102, приїде наряд поліції і допоможе врегулювати конфлікт», – зауважила завідувачка сектору комунікації волинської поліції Ольга Бузулук.

Співробітники Ковельського РУП виявили відео в соцмережі, де місцеві мешканці зробили зауваження жителям інших регіонів, які мешкають у Ковелі, аби ті, за їхніми словами, припинили слухати російську музику та зменшили гучність. Оскільки вони нібито не відреагували, виник конфлікт. На місце виїжджав наряд патрульної поліції для врегулювання ситуації.

Також за цим фактом в Ковельському РУП зареєстрували відомості в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень громадян і провели перевірку.

6 травня слідчо-оперативна група опитала всіх учасників інциденту. Одна з жінок написала заяву про нанесення їй легких тілесних ушкоджень, триває розслідування. З усіма учасниками конфлікту провели профілактично-роз’яснювальну роботу дільничні офіцери поліції, аби в подальшому схожих інцидентів не виникало. На окремих осіб складено адміністративні матеріали..

Читайте також наші новини у Facebook