Волинь Новини

Волинянка зробила бізнес на вирощуванні спаржі (Відео)

На Волині стартував сезон спаржі. Господиня із Луцького району Галина Коробко уже 6 років вирощує аспарагус на власному городі. Жінка розповіла про секрети вирощування, приготування цього овоча та його корисні властивості.

Читайте також: Оперативна ситуація на кордоні Камінь-Каширського району з білоруссю на ранок 4 травня

Цей процес займає тривалий час, адже, аби зібрати перший урожай, потрібно чекати аж чотири роки. Проте господиня каже, це того варте, – йдеться у сюжеті каналу Конкурент TV.

Волинянка Галина Коробко займається цією справою уже шість років. Вирощує спаржу одразу біля свого будинку у селі Лучиці Боратинської громади, що у Луцькому районі. Каже, така ідея виникла спонтанно.

«Спочатку це було для себе, захотіли ми спробувати, що це таке, бо самі ніколи не куштували. Посадили невеличку діляночку, почали пробувати, а воно нам засмакувало. Чоловік каже, це супер, пригощали друзів, рідних, знайомих, їм теж засмакувало і отак потрішки-потрішки…», – ділиться Галина Коробко.

Зараз, розповідає господиня, у неї висаджено небагато спаржі. Вистачає її родині, друзям, і інколи на продаж. Цей овоч дорогий, адже у його вирощення потрібно вкласти чимало сил та терпіння.

Отож, збирають перший урожай спаржі весною і починають її зрізати, коли пагінець набирає висоти 15-20 см. За словами господині, кущі, їх тут приблизно 200, можуть квітнути і рости 15 років. Сортів спаржі є чимало, чи не найголовніше потрібно вчасно її зібрати, аби вона була смачноюта поживною. Разом із тим, розповідає Галина Коробко, пересаджувати уже дорослий кущ не можна, адже у рослини величезна коренева система.

Поки серед волинян спаржа ще не набрала великої популярності, хоча продають її у супермаркетах і на ринках. Однак ціна немаленька. Пані Галина каже, якщо спаржа вродить добре, продає її по 250 грн за кілограм, а от у магазинах її продають у декілька разів дорожче.

Волинянка розповідає, вирощує овоч без усіляких добрив . Приготувати зі спаржі можна будь-що, її можна їсти смаженою, вареною, печеною та навіть сирою.

Тож хто хоче скуштувати спаржу, її можна легко знайти у магазинах і на ринках, але не за малу ціну або ж придбати у волинських господинь одразу із городу.

Читайте також наші новини у Facebook