Волинь Новини

Комкнальний будинок біля озера на Волині віддали за копійки

У селі Куснища продали приміщення фельдшерсько-акушерського пункту за 23 тисячі гривень. Мовляв, потрібно було поповнити бюджет громади.

Читайте також: Поблизу Луцька врятували рибалку якого схопила судома

Село Куснища розташоване майже одразу за Любомлем. Біля автодороги, яка веде до Шацьких озер. Навколо – мальовничі ліси. До Згоранського озера – 11 кілометрів. У такій місцині Любомльська міськрада вирішила пустити з молотка приміщення ФАПу – цегляний будинок на 60 квадратів, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Тому що він неактуальний. Так вирішила громада, через те й продали. Я ж не одноосібно приймаю це рішення. Він, по-перше, вже був недіючий. По-друге, мережа закладів медицини не передбачає там ФАПу. От і все. Депутати вирішили на сесії реалізувати його з аукціону», – прокоментував мер Любомля Роман Ющук.

Директор місцевої первинки зазначив, що ФАП у селі є, але в іншому приміщенні. Недіючий, мовляв, уже в поганому стані.

«В іншому місці ФАП у Куснищах. Він давно перенесений. Цей ФАП, напевно, вісім років не працює», – сказав гендиректор КНП «Центр первинної медичної допомоги» Любомльської міськради Іван Маїло.

Чому приміщення колишнього ФАПу вирішили спродати саме зараз, коли через війну тисячі українців залишилися без даху над головою?

«А що робити з ним?» – апелював міський голова Роман Ющук.

У рішенні про приватизацію будівлі мер вказав, що приміщення ФАПу продають «із метою залучення додаткових коштів до місцевого бюджету».

Чому ж за такий лот вторгували тільки 23 тисячі гривень? Як виявилося, так попрацювали спеціалісти.

«Там була експертна грошова оцінка. Це ж не ми взяли десь з голови, бо нам захотілося за таку ціну продати. Там же ж відповідні спеціалісти працювали… Відкритий аукціон пройшов», – наголосив Роман Ющук.

Судячи із відкритих даних, будинок купила Якимук Любов Володимирівна 1957 року народження із села Запілля Ковельського району. Вона на торгах була єдиною претенденткою.

Місцеві жителі розповіли, що земля довкола будівлі ФАПу ще раніше опинилася в чиїхось приватних руках. А ФАП був таким собі комунальний острівцем.

Ну а як же житло для переселенців? Міський голова Любомля запропонував їм узяти участь в аукціоні й купити собі будинок.

Читайте також наші новини у Facebook