Волинь Новини

У Луцьку відчутно зросте тариф на вивезення сміття

КП “Луцькспецкомунтранс” має намір змінити тариф на послугу з управління побутовими відходами.

Читайте також: Конфлікт біля ТЦК на Закарпатті: люди зібралися біля воріт, військові стріляли у повітря

Про це йде мова у відповідному проєкті рішення, – пише ВолиньUA.

Відповідно до вимог Закону України „Про житлово-комунальні послуги”, з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, Луцьке спеціальне комунальне автотранспортне підприємство „Луцькспецкомунтранс” повідомляє про наміри зміни вартості на послугу з управління побутовими відходами.

Необхідність повного перегляду тарифів виникла через:

– зміни законодавства України щодо відносин, пов’язаних із запобіганням утворенню та з управлінням відходами, постанови Кабінету Міністрів України від 26.09.2023 № 1031 «Про затвердження Порядку формування середньозваженого тарифу на послуги з управління побутовими відходами, а також тарифів на збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів»;

– зміну норм надання послуг із вивезення побутових відходів у населених пунктах Луцької міської територіальної громади на 2023-2027 роки, та приведення графіків вивезення у відповідність до норм накопичення побутових відходів.

Таким чином, для усунення негативного впливу вище перелічених факторів виникла потреба в перегляді тарифу.

Якщо зміни до тарифів погодять, то вартість вивезення і захоронення побутових відходів для багатоквартирних і одноквартирних будинків з одного мешканця зросте на 21 гривню: з 38 до 59 гривень за місяць. Для будинків з присадибною ділянкою ця сума виросте на 18 грн – з 43 до 61 гривні.

Читайте також наші новини у Facebook