Новини

З травня призначаються субсидії на неопалювальний сезон: деталі оформлення

Житлова субсидія на опалювальний сезон призначається до дати його закінчення, по 30 квітня включно, до 15 квітня включно йде нарахування на послугу опалення. Водночас з травня людина може отримувати субсидію на неопалювальний сезон. Про розповіли в Міністерстві соціальної політики.

Читайте також: Конфлікт біля ТЦК на Закарпатті: люди зібралися біля воріт, військові стріляли у повітря

Зазначається, що для більшості отримувачів її буде призначено автоматично (якщо не змінилися дані про майновий стан та/або склад домогосподарств). Тобто якщо ви вже є отримувачем житлової субсидії, додатково звертатися нікуди не потрібно і жодних додаткових звернень робити також не потрібно. Пенсійний фонд на основі даних, які вже має, перерахує розмір субсидії.

Водночас є певні категорії, яким субсидію з 1 травня призначать за їхнім зверненням із заявою та декларацією про доходи та витрати. Зокрема, із особистим зверненням до Пенсійного фонду треба звернутися, якщо:

– заявник (член домогосподарства) орендує житлове приміщення, за яке сплачує житлово-комунальні послуги;
– у складі домогосподарства є внутрішньо переміщені особи;
– кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб у домогосподарстві менша, ніж кількість зареєстрованих;
– домогосподарство претендує на призначення житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.
Також необхідно звернутися й особам, які мають право на виплату, але в опалювальний сезон субсидію було призначено в розмірі 0,00 грн.

В міністерстві додали, що на фінансування житлових субсидій та пільг у 2024 році уряд виділив 49,9 млрд грн (на 12 млрд грн більше порівняно з 2023-м).

Читайте також наші новини у Facebook