Волинь Новини

Громади Волині залучили майже 400 мільйонів гривень єдиного податку

За підсумками першого кварталу 2024 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 396,8 мільйона гривень єдиного податку. Таким чином, надходження єдиного податку в області у понад півтора раза перевищують показники аналогічного періоду торік.

Читайте також: У Луцькій громаді перейменували ще 10 вулиць

Про це повідомили волинські податківці.

Зокрема, із загальної суми надходжень єдиного податку вклад фізичних осіб – підприємців до бюджетів громад – 296,1 мільйона гривень. Юридичні особи – спрощенці сплатили 83,3 мільйона гривень єдиного податку. Сільськогосподарські товаровиробники Волині спрямували до місцевих бюджетів 17,4 мільйона гривень єдиного податку.

У період воєнного стану бюджетна стабільність громад можлива лише за умови зразкової податкової дисципліни. Варто відзначити, що господарюючі суб’єкт, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, демонструють відповідальну позицію та залишаються надійними партнерами місцевого самоврядування, – констатують у податковій службі.

Водночас у Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують підтримати фінансово країну громадянам, які торік отримали доходи без належного оподаткування.

Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити й подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплатили податок на доходи фізичних осіб.

Читайте також наші новини у Facebook