Волинь Новини

У Луцьку хірурги з Канади прооперували п’ятьох поранених бійців

У Луцьку провели п’ять складних комбінованих реконструктивних хірургічних втручань військовим. Пацієнтами були поранені військові, їх оперувала команда хірургів з найбільшої травматологічної лікарні в Канаді Sunnybrook Health Science centre.

Читайте також: Волинська громада попрощалася з Героєм Володимиром Ксенофонтовим

Допомагали іноземним лікарям хірурги і медперсонал Волинської обласної клінічної лікарні, повідомили на сторінці медзакладу.

Усі п’ятеро бійців, яких прооперували канадські хірурги, потребували заміщення ділянок кісток черепа, які були зруйновані внаслідок осколкових поранень.

Разом із хірургами з Канади до Луцька приїхали також анестезіолог і операційна медсестра. Усе необхідне устаткування вони привезли із собою. Кожна операція тривала по 5-7 годин.

У Луцьку хірурги з Канади прооперували п'ятьох поранених бійців
Один із пацієнтів Волинської обласної клінічної лікарні, якого оперували хірурги з Канади, квітень 2024. Волинська обласна клінічна лікарня/Тарас Ярицький

Полімерні й титанові імпланти виготовили в Канаді індивідуально для кожного військового.

Як розповів організатор співпраці луцьких та канадських хірургів медичний директор із питань хірургії обласної клінічної лікарні Микола Галей, на третій день після операцій відбулася конференція з презентаціями та майстер-класи, які відвідали майже 50 щелепно-лицьових та нейрохірургів з усієї України.

Читайте також наші новини у Facebook