Волинь Новини

У Луцьку відбувся з’їзд “Шкіл миру”

26 та 27 квітня у Луцьку проходив з’їзд “Шкіл миру”– зустріч учасників загальноукраїнського проєкту “Школа миру”, який реалізовує громадська організація ”Поруч”.

Читайте також: Україна відмовиться від пострадянської моделі соціальної політики, – Шмигаль

Метою проєкту є розширення можливостей молоді для забезпечення соціального примирення через взаєморозуміння та ненасильницьке спілкування, а також інтеграція в життя громади і розвиток демократичних цінностей.

Реалізація проєкту розпочалася ще у довоєнний період. За цей час у різних регіонах України було створено двадцять ”Шкіл миру”. Серед них – у Луцькому ліцеї №4 імені Модеста Левицького.

Активна участь учнів та вчителів навчального закладу вивела ліцей на лідерські позиції у проєкті. Завдяки цьому Луцьк було обрано місцем для проведення чергового з’їзду.

 
 
 

Як зазначила керівниця ВГО “Поруч” Марія Тищенко, “Школи миру” прибули до Луцька, щоб не тільки обмінятися досвідом і побачити фізичні простори, але й отримати знання про історію Волинського краю”.

У з’їзді взяли участь делегації з Луганщини, Донеччини, Хмельниччини, Черкащини та Херсонщини. 26 квітня вони працювали на тренінгах, а сьогодні побували у музейному просторі “Окольний замок”. Там з ними зустрілася заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк.

 
 
 
 
 

“Дякую всім, хто дотичний до організації роботи проєкту “Школа миру”, – зазначила вона. – Після повномасштабного вторгнення слово “мир” стало для нас дуже актуальним. І ще більш актуальною стала діяльність “Шкіл миру”, які виховують у дітях толерантність і бажання нести мир у всі куточки світу”.

 
 
 
 
 

Ірина Чебелюк також наголосила, що багато військовослужбовців з числа жителів Луцької громади відстоюють територіальну цілісність України на різних фронтах. “Тому ми твердо віримо, що час перемоги настане, і буде відбудоване все те, що ворог посмів знищити,” – сказала заступник міського голови.

У “Окольному замку” для учасників “Шкіл миру” відбулася екскурсія Луцькими підземеллями та було презентовано проєкт “Зміцнення громадянського суспільства в країнах Східного партнерства».

Читайте також наші новини у Facebook