Волинь Новини

Під час сесії Ківерцівської міської ради родинам загиблих захисників вручили державні нагороди

26 квітня відбулося пленарне засідання чергової тридцять четвертої сесії Ківерцівської міської ради восьмого скликання, яке традиційно розпочалося спільним виконанням Гімну України та вшануванням пам’яті тих, хто загинув в боротьбі за незалежність України, Хвилиною мовчання.

Читайте також: Повідомили коли і де на Волині попрощаються із захисницею Аллою Пушкарчук

Міський голова Олександр Ковальчук і начальник групи морально-психологічного забезпечення Луцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Юрій Хом’як вручили матері Думки Ігоря Васильовича Євгенії Михайлівні Цвєтковій орден «За мужність» ІІІ ступеня, яким був удостоєний її син (посмертно), відповідно до Указу Президента України № 827 від 20 грудня 2023 року. Солдат Думка Ігор Васильович загинув 16 жовтня 2023 року поблизу села Новоандріївка Запорізької області.

Указ Президента України зачитав полковник Юрій Хом’як, зазначивши, що виконує почесну й водночас сумну місію, бо вручає державну нагороду Герою «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку», на жаль, посмертно, адже він віддав за нашу свободу й незалежність найдорожче – своє життя! Тому передає цю високу державну відзнаку матері Думки Ігоря, аби зберегла її як пам’ять про ратний подвиг сина. Юрій Михайлович попросив у Євгенії Михайлівни вибачення, що не вберегли його від ворожої кулі, зазначивши, що її син не пішов у небуття, а долучився до Небесного воїнства, де триває вічний бій між силами світла та пітьми.
Міський голова Олександр Ковальчук вручив матері Героя квіти та подякував за те, що виховала сина справжнім патріотом.

Перед розглядом питань порядку денного Надія Кузьміч вручила міському голові Олександру Ковальчуку бойові стяги одного з військових підрозділів, які героїчно боронять нашу країну на Куп’янському напрямку. Надія Володимирівна зазначила, що ці знамена, обпалені вогнем і политі кров’ю наших оборонців, це – щира вдячність за величезну матеріальну і моральну підтримку Ківерцівській громаді, очолюваній Олександром Ковальчуком.

Питання порядку денного пленарного засідання попередньо вивчалися й обговорювалися в комісіях, тому голосування, зазвичай, відбувалися одностайно.
У блоці бюджетних питань, підтриманих депутатами, звучали звіти начальника фінансового управління Олени Чигрин щодо виконання в минулому році Програм міської ради. Крім того, депутати ухвалили рішення про внесення змін до бюджету громади на нинішній рік, згідно яких виділено для однієї з військових частин 1 000 000 гривень на придбання та ремонт техніки, необхідної для ведення бойових дій, та 300 000 гривень – для придбання спеціального обладнання. На заходи з тероборони (тобто для потреб іншої військової частини) виділено із загального фонду – 30 000 гривень та зі спеціального – 1 000 000 гривень. Також за рахунок обласної субвенції збільшено обсяг бюджетних призначень на послуги з облаштування локації для фізичної реабілітації громадян.

Питання, котрі стосувалися земельних відносин, теж були підтримані депутатами.
У «Різному», як зазвичай, обговорювалися проблеми облаштування доріг, благоустрою, заходи щодо утеплення бюджетних установ та завершення будівництва укриттів.

Читайте також наші новини у Facebook