Волинь Новини

“Сказав дружині, що їду у відрядження”: історія нацгвардійця з волинського підрозділу

Історію військовослужбовця розповіли у волинському підрозділі Національної гвардії України.

Зі слів Віталія, повномасштабне вторгнення застало його в Києві, де він завантажував товар, щоб вирушати у звичайний рейс. Вранці розпочались обстріли.

“Ми вирішили їхати своїми “фурами” додому на Волинь. Власник був проти, казав кидати машини і рятувати своє життя. Затори були страшенні. Навколо тривога і відчай. Дорогою ми бачили, як обстрілювали Гостомель. Було чути страшенний гуркіт та спалахи. Навкруги стояли стовпи диму”, – розповідає Віталій.

Нацгвардієць
До повномасштабного вторгнення Віталій був далекобійником. Нацгвардія України

Рейс тривав кілька діб. Вже в дорозі Віталій вирішив, що піде служити.

“Приїхав на фірму, здав машину власнику й поїхав у військкомат. Було дуже багато людей, всі намагалися якнайшвидше попасти у військо. Так я потрапив у Національну гвардію України”, – пригадує гвардієць.

Спочатку чоловік виконував службово-бойові завдання як стрілець у підрозділі на одному з північних напрямків, проте, маючи значний стаж у керуванні великогабаритною технікою, Віталій став водієм бронетранспортера.

Нацгвардієць
БТР, на якому їздить Віталій. Нацгвардія України

Нині нацгвардієць разом з побратимами проходить посилені навчання. Він виїжджає у складі мобільної вогневої групи захищати українське небо від обстрілів. Віталій розповідає, що найцінніше на службі – це колектив і відчуття підтримки від побратимів.

Читайте також наші новини у Facebook