Волинь Новини

Росіяни брешуть про “плани” Польщі анексувати Львів та Волинь, – Сікорський

У польському МЗС прокоментували російські вкидання про нібито плани Польщі повернути свій контроль українські області, які колись входили до Східної Галичини. Голова відомства Радослав Сікорський заявив, що це брехня, націлена на сіяння розбрату між українцями та поляками.

Читайте також: На Рівненщину приїхав ще один евакуаційний потяг зі сходу

“росія бреше про нібито плани Польщі анексувати частини України. Донбас – це Україна; Крим – це Україна. Львів, Волинь, колишня Східна Галичина – це також Україна. Тому я повторюю це для того, щоб Кремль також почув L’wiw ce Ukrayina”, – цитує його заяву RMF.

Поширення таких наративів, за його словами, мають єдину мету – розсварити народи України та Польщі.

Сікорський нагадав, що задля покращення ефективності своїх дій Польща долучилась домовленостей країн клубу “Великої сімки” стосовно довгострокових зобов’язань перед Україною. Більш того, польська сторона братиме участь у їх формуванні, а не лише споглядатиме, як цим займатимуться інші держави.

Очільник зовнішньополітичного відомства підкреслив, що Польща має сприймати росію передусім як безпекову загрозу. Яскравим “дзвіночком” до цього слудать відносити між Москвою та Мінськом, а саме “прогресуюча васалізація Білорусі росією”.

За його словами, Польща шкодує за ситуацію в РБ, “з якою нас пов’язує багатовікова спільна історія та міцні культурні зв’язки”. Головним чином тривогу викликає становище, в якому опинилась польська нацменшина, “яка стала заручницею режиму.

Читайте також наші новини у Facebook