Важливо Волинь Новини

В Україні створять державну ветеранську патронатну службу

Сьогодні Верховна Рада підтримала законопроєкт про створення на 5-річний термін ветеранської патронатної служби, у якій патронатні помічники допомагатимуть демобілізованим військовослужбовцям адаптуватися до цивільного життя. Про це повідомила народна депутатка України Ірина Констанкевич.

Читайте також:” Треба бути вірним внутрішньо, а не зовнішньо”. У ПЦУ відмінили сувору заборону для жінок

«Шлях ветерана – це складний шлях адаптації після бойових дій та пережитого досвіду, інтеграція в соціум, пошуки однодумців, пошуки себе, мільйони питань, на які необхідно знову шукати відповіді.

Допомогти військовому пройти цей шлях допоможе державна ветеранська патронатна служба»,- написала на своїй офіційній сторінці у Фейсбук Ірина Констанкевич.

Працівниками служби будуть патронатні помічники – волонтери чи демобілізовані військовослужбовці.  Згідно з законопроєктом, вони будуть виконувати такі обов’язки:

-забезпечуватимуть маршрутизацію супроводу кожного закріпленого за ними військовослужбовця, як в адміністративних питаннях, так і в питаннях  реінтеграції, психологічної адаптації, освіти, лікування та реабілітації;

-розроблятимуть та контролюватимуть виконання індивідуальної програми адаптації кожного демобілізованого військового в цивільне життя.

-супроводжуватимуть визначену кількість демобілізованих військовослужбовців в процесі їх адаптації у мирне життя.

Важливо, що демобілізований військовослужбовець зможе відмовитися від послуг патронатного помічника, або ж змінити помічника для подальшої співпраці.

Читайте також наші новини у Facebook