Важливо Волинь Новини

Як спілкуватися з ветеранами? Відбувся круглий стіл

Як медіа комунікувати з військовими і ветеранами, як зробити їх більш видимими у суспільстві, як за допомогою медіа сформувати у громадян рівне і з повагою ставлення до ветеранів – такі теми обговорювалися під час організованого Національною радою круглого столу, що відбувся 24 квітня у рамках програми «Компетентні медіа – толерантне, демократичне суспільство». До розмови про особливості спілкування з ветеранами, врахування їхніх потреб задля повноцінного повернення до суспільного життя долучилися представники ветеранських організацій, громадських об’єднань, державних органів, психологи, медіа. Про зустріч повідомила народна депутатка Ірина Констанкевич.

Читайте також:На Луганському напрямку загинув воїн з Рівненщини

«Тема коректного спілкування з військовими торкнеться кожного з нас. І це ті речі, які потрібно обговорювати вже зараз, залучаючи громадськість, медіа, психологів, владу.»,- написала парламентарка.

Ставлення суспільства до ветеранів багато в чому залежить від медіа – того, якими ми їх бачимо в ефірах, на шпальтах, у гаджетах.

Суспільство справді потребує більше чути і бачити ветеранів, зауважила перша заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Ірина Констанкевич.

Рекомендаціями для медіа, особливо військових журналістів, як працювати з пресофіцерами у зоні бойових дій, поділився Ілля Євлаш, речник Повітряних сил Збройних сил України. Він наголосив на таких аспектах:

  • бути толерантними та етичними;
  • не задавати травмівних запитань;
  • не запитувати воїнів про етичну складову у їхній службі.

Він також закликав медіа пам’ятати про необхідність досліджувати, уточнювати інформацію і про потребу бути обережними з повідомленнями про загибель військовослужбовців, щоби їхні родичі не дізнавалися про трагічну подію з медіа. Важливо, крім того, убезпечити військових від будь-якої можливості розкриття їхніх особистих даних чи даних про їхні родини.

До зустрічі в режимі онлайн приєдналося близько 70 представників медіа, серед яких багато місцевих і регіональних, та громадських організацій.

Читайте також наші новини у Facebook